Нова градоначелница објавила рат папи

Прва жена на челу Рима у посљедњих 3.000 година обећала је да ће се борити против корупције и лоповлука, а први на удару биће Католичка црква и организовани криминал.

Свијет 21.06.2016 | 11:46
Нова градоначелница објавила рат папи
Након што је у недјељу добила 67,15 одсто гласова на локалним изборима, Рађијева је најавила да ће од Ватикана захтјевати да плати заостали порез.

"Ватикан дугује најмање 310 милиона евра пореза на некретнине. То ће морати да плати. Раније администрације плашиле су се да ударе на Цркву, али сада нико неће бити поштеђен" , истакла је нова градоначелница.

Она је додала да ће се обрачунати и са мафијом. У случају познатом као "Мафија капитал" стотине локалних бизнисмена, званичника и политичара биле су умјешане у пљачку стотина милиона евра из градске касе Рима.

"Убудуће ће све морати да се ради легално и транспарентно у администрацији. Грађани Рима су побиједили. Почиње нова ера" , рекла је Рађијева.

Нова градоначелница је, иначе, дипломирала право на Универзитету у Риму. Годинама је радила за једну познату приватну адвокатску компанију, да би се прије неколико година активирала у покрету Пет звјездица, чији је лидер комичар Пепе Грило. Убрзо је постала један од лидера покрета.

Рађијева је удата за редитеља и радијског директора Андреу Северинија, са којим је 2009. добила сина. Пар је прије двије године био пред разводом, али су ипак остали заједно.

"Да, пред разводом смо. Не разумијемо се баш најбоље, али покушаћемо да се средимо због нашег дјетета. Разлог сукоба није неки други мушкарац, немам аферу" , рекла је Рађијева 2014. у интервјуу за часопис "Венити фер".

(Информер.рс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лоло

21.06.2016 10:42

Мој тип жене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бараба

21.06.2016 14:57

Што? И ти си правник

Name

Црни

21.06.2016 16:49

У праву је жена само што то нитко досад није јавно објавио свака јој част овакву треба женити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

21.06.2016 17:10

Таквих зена нема пуно па невјерујем да цес имати ту срецу од Бога дану људина да се озинис са паметном зеном њезини особина. Сваки цовјек има зену какву заслузује а зена цовјека према вредностима својим. Зато буди задовољан и захвалан Богу за оно сто имас. Боље је оцепурани врабац у руци него голуб на грани!

Name

За Микића

22.06.2016 08:39

Спреман сам за женидбу купим твоју за који дан

ОДГОВОРИТЕ