Nova gradonačelnica objavila rat papi

Prva žena na čelu Rima u posljednjih 3.000 godina obećala je da će se boriti protiv korupcije i lopovluka, a prvi na udaru biće Katolička crkva i organizovani kriminal.

Svijet 21.06.2016 | 11:46
Nova gradonačelnica objavila rat papi
Nakon što je u nedjelju dobila 67,15 odsto glasova na lokalnim izborima, Rađijeva je najavila da će od Vatikana zahtjevati da plati zaostali porez.

"Vatikan duguje najmanje 310 miliona evra poreza na nekretnine. To će morati da plati. Ranije administracije plašile su se da udare na Crkvu, ali sada niko neće biti pošteđen" , istakla je nova gradonačelnica.

Ona je dodala da će se obračunati i sa mafijom. U slučaju poznatom kao "Mafija kapital" stotine lokalnih biznismena, zvaničnika i političara bile su umješane u pljačku stotina miliona evra iz gradske kase Rima.

"Ubuduće će sve morati da se radi legalno i transparentno u administraciji. Građani Rima su pobijedili. Počinje nova era" , rekla je Rađijeva.

Nova gradonačelnica je, inače, diplomirala pravo na Univerzitetu u Rimu. Godinama je radila za jednu poznatu privatnu advokatsku kompaniju, da bi se prije nekoliko godina aktivirala u pokretu Pet zvjezdica, čiji je lider komičar Pepe Grilo. Ubrzo je postala jedan od lidera pokreta.

Rađijeva je udata za reditelja i radijskog direktora Andreu Severinija, sa kojim je 2009. dobila sina. Par je prije dvije godine bio pred razvodom, ali su ipak ostali zajedno.

"Da, pred razvodom smo. Ne razumijemo se baš najbolje, ali pokušaćemo da se sredimo zbog našeg djeteta. Razlog sukoba nije neki drugi muškarac, nemam aferu" , rekla je Rađijeva 2014. u intervjuu za časopis "Veniti fer".

(Informer.rs)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lolo

21.06.2016 10:42

Moj tip žene!

ODGOVORITE
Name

baraba

21.06.2016 14:57

Što? I ti si pravnik

Name

Crni

21.06.2016 16:49

U pravu je žena samo što to nitko dosad nije javno objavio svaka joj čast ovakvu treba ženiti

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

21.06.2016 17:10

Takvih zena nema puno pa nevjerujem da ces imati tu srecu od Boga danu ljudina da se ozinis sa pametnom zenom njezini osobina. Svaki covjek ima zenu kakvu zasluzuje a zena covjeka prema vrednostima svojim. Zato budi zadovoljan i zahvalan Bogu za ono sto imas. Bolje je ocepurani vrabac u ruci nego golub na grani!

Name

Za Mikića

22.06.2016 08:39

Spreman sam za ženidbu kupim tvoju za koji dan

ODGOVORITE