Изгубио је у финалу, али је ипак освојио НБА прстен!

Центар Голден Стејта Андерсон Варежао вероватно је најмање тужан играч Вориорса после изгубљеног финала НБА лиге.

Кошарка 23.06.2016 | 13:45
Изгубио је у финалу, али је ипак освојио НБА прстен!
Прошлогодишњи шампион изгубио је у недељу седму утакмицу финалне серије од Кливленд Кавалирса са 93:89, пропустивши прилику да фантастичну сезону крунише прстеном.

Међутим, бразилски центар има разлога за славље јер је и поред пораза освојио прву титулу у каријери, баш због чињенице да је у Окленд стигао баш из Кливленда.

33-годишњак из Колатине наступао је за Кавсе од 2004. године и изгубио два финала – 2007. бољи су били Сан Антонио Спарси, док су прошле године доживели пораз од екипе у којој сада игра Варежао.

До таквог сценарија дошло је у фебруару када га је тим из Охаја трејдовао у Портланд, он завршио у ’Оракл арени’, али је претходно одиграо више од 30 утакмица са Леброном и дружином, тачније 31. На тај начин стекао је право да му се упише титула, упркос трансферу у други клуб.

„Очекивали смо да добијемо ову утакмицу, али се то није десило. Морате да скинете капу момцима из Кливленда због свега што су учинили. Играли су веома добро, морамо да им честитамо“, рекао је Варежао после трећег узастопног пораза.

Бразилац је постао први играч у историји најјаче лиге света који је у једној сезони играо за двоје финалиста, али је истакао да није срећан коначним исходом.

„Знате колико су се борили за титулу. Урадили су сјајан посао ове сезоне. Ово је тужно време за мене. Честитке Кливленду“, додао је Варежао који је у седмом сусрету на паркету провео само осам минута, постигавши по један поен, асистенцију и блокаду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар