Izgubio je u finalu, ali je ipak osvojio NBA prsten!

Centar Golden Stejta Anderson Varežao verovatno je najmanje tužan igrač Voriorsa posle izgubljenog finala NBA lige.

Košarka 23.06.2016 | 13:45
Izgubio je u finalu, ali je ipak osvojio NBA prsten!
Prošlogodišnji šampion izgubio je u nedelju sedmu utakmicu finalne serije od Klivlend Kavalirsa sa 93:89, propustivši priliku da fantastičnu sezonu kruniše prstenom.

Međutim, brazilski centar ima razloga za slavlje jer je i pored poraza osvojio prvu titulu u karijeri, baš zbog činjenice da je u Oklend stigao baš iz Klivlenda.

33-godišnjak iz Kolatine nastupao je za Kavse od 2004. godine i izgubio dva finala – 2007. bolji su bili San Antonio Sparsi, dok su prošle godine doživeli poraz od ekipe u kojoj sada igra Varežao.

Do takvog scenarija došlo je u februaru kada ga je tim iz Ohaja trejdovao u Portland, on završio u ’Orakl areni’, ali je prethodno odigrao više od 30 utakmica sa Lebronom i družinom, tačnije 31. Na taj način stekao je pravo da mu se upiše titula, uprkos transferu u drugi klub.

„Očekivali smo da dobijemo ovu utakmicu, ali se to nije desilo. Morate da skinete kapu momcima iz Klivlenda zbog svega što su učinili. Igrali su veoma dobro, moramo da im čestitamo“, rekao je Varežao posle trećeg uzastopnog poraza.

Brazilac je postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u jednoj sezoni igrao za dvoje finalista, ali je istakao da nije srećan konačnim ishodom.

„Znate koliko su se borili za titulu. Uradili su sjajan posao ove sezone. Ovo je tužno vreme za mene. Čestitke Klivlendu“, dodao je Varežao koji je u sedmom susretu na parketu proveo samo osam minuta, postigavši po jedan poen, asistenciju i blokadu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar