Покушао да убије Трампа на скупу

Америчке власти подигле су оптужницу против Британца старог 19 година који је покушао да отме пиштољ полицајцу на скупу Доналда Трампа у Лас Вегасу, у наводном покушају да убије најизгледнијег кандидата Републиканске странке за предсједника САД.

Свијет 21.06.2016 | 11:35
Покушао да убије Трампа на скупу
Ухапшени Мајкл Сендфорд је, према наводима из оптужнице, на скупу одржаном у суботу покушао да од полицајца узме пиштољ, након чега су га припадници обезбјеђења савладали, пренијела је агенција АФП.

Младић је америчкој тајној служби послије хапшења рекао да се довезао аутомобилом из Калифорније до Лас Вегаса "да би убио Трампа", као и да је претходног дана ишао у стрељану да би вјежбао пуцање, пошто никад раније није пуцао из пиштоља.

"Сендфорд је признао да би вјероватно био у стању да испали само један или два метка и рекао да је увјерен да би га током покушаја убиства Трампа убили полицајци", наводи се у оптужници.

Сендфорд је истражним органима такође рекао да је купио карте и за Трампов скуп у Финиксу, гдје је "намјеравао поново да покуша да убије Трампа" у случају да му покушај у Лас Вегасу пропадне.

На видео снимку Сендфордовог хапшења се види мршави младић са кратком браон косом и у сивој мајици, којег са рукама на леђима полицајци хитро изводе са скупа у Лас Вегасу.

Тужилаштво наводи да је Сендфорду одбијен захтјев за пуштање на слободу уз кауцију, пошто се сматра да је он опасан и да постоји ризик да побјегне.



(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар