Pokušao da ubije Trampa na skupu

Američke vlasti podigle su optužnicu protiv Britanca starog 19 godina koji je pokušao da otme pištolj policajcu na skupu Donalda Trampa u Las Vegasu, u navodnom pokušaju da ubije najizglednijeg kandidata Republikanske stranke za predsjednika SAD.

Svijet 21.06.2016 | 11:35
Pokušao da ubije Trampa na skupu
Uhapšeni Majkl Sendford je, prema navodima iz optužnice, na skupu održanom u subotu pokušao da od policajca uzme pištolj, nakon čega su ga pripadnici obezbjeđenja savladali, prenijela je agencija AFP.

Mladić je američkoj tajnoj službi poslije hapšenja rekao da se dovezao automobilom iz Kalifornije do Las Vegasa "da bi ubio Trampa", kao i da je prethodnog dana išao u streljanu da bi vježbao pucanje, pošto nikad ranije nije pucao iz pištolja.

"Sendford je priznao da bi vjerovatno bio u stanju da ispali samo jedan ili dva metka i rekao da je uvjeren da bi ga tokom pokušaja ubistva Trampa ubili policajci", navodi se u optužnici.

Sendford je istražnim organima takođe rekao da je kupio karte i za Trampov skup u Finiksu, gdje je "namjeravao ponovo da pokuša da ubije Trampa" u slučaju da mu pokušaj u Las Vegasu propadne.

Na video snimku Sendfordovog hapšenja se vidi mršavi mladić sa kratkom braon kosom i u sivoj majici, kojeg sa rukama na leđima policajci hitro izvode sa skupa u Las Vegasu.

Tužilaštvo navodi da je Sendfordu odbijen zahtjev za puštanje na slobodu uz kauciju, pošto se smatra da je on opasan i da postoji rizik da pobjegne.



(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar