Сабор на Криту: Мрачна прогноза православља

Овај скуп ће створити више проблема него што ће их решити, довешће до немира и раскола. Све је у рукама масонерије и циљ је устоличење Антихриста, каже митрополит пирејски Серафим

Србија 21.06.2016 | 08:15
Сабор на Криту: Мрачна прогноза православља
Осим што је Свеправославни сабор на Криту, који званично почиње данас, показао нејединство, пошто су учешће отказале Руска, Антиохијска, Бугарска и Грузијска православна црква, овај скуп прате и бројне мрачне контроверзе.

Наиме, постоје веровања да одржавање овог сабора, припреманог 55 година и првог након нешто више од 1.200 година, тачније од оног одржаног 787. године у Никеји, представља почетак краја света!

Пронашли и ђавољи број

Стога теоретичари завера помно прате шта ће се дешавати у наредним данима јер они тврде да се баш због тога вековима није ни размишљало о таквом скупу православних великодостојника. Наравно, њима је споран је и датум окупљања 16. 6. 2016. (тада су представници православних цркава почели да долазе на Крит), који, према бројним „прорачунима“, због три шестице представља „жиг звери“, односно ђавољи број.

"Тврдим да ће се овај сабор одржати у знаку окултне нумерологије. Сабор је заказан за 16. 6. 2016. године после Христа, али то није једино где се број звери појављује. Присутан је и у броју становника Крита, према Википедији - 623.666, али и у географској ширини и дужини на којој је налази ово грчко острво и које даје три петице - што је бројчани израз за пентаграм, који се посебно цени у вештичарењу, али и међу масонима", тврди Раде Јанковић у свом делу „Борба за веру“.



Да сабор на Криту може бити пресудан за човечанство, наговестио је и митрополит пирејски Серафим још прошле године, када је чак упозорио на „устоличење Антихриста“, односно ђавола, после овог сабора.

"Сабор који легализује свејерес екуменизма може постати права мина под здањем свеправославног јединства јер ће створити далеко више проблема него што ће их наводно решити. Он ће довести до немира, смутњи и раскола. Екуменизам је инструмент у рукама масонерије и међународног ционизма, чији је циљ устоличење Антихриста као јединог светског владара", навео је у својој посланици грчки митрополит.

С друге стране, нумеролог Невена Ђукић сматра да у датуму окупљања, као и одржавања Сабора нема ништа спорно.

Решавање календара

"Када се саберу 16 и 6, односно дан и месец одржавања Сабора, добија се број 4, а тај број симболизује мудрост, веру, часни крст и традицију. Значи, овај дан се везује за духовност и повратак старим вредностима. Датум одржавања пак 19. јун је у знаку седмице, која симболизује трагање за вером. Када се саберу 4 и 7, добија се број 2, а то значи да Сабор представља долажење до мудрости и вере кроз дух".

Очекује се да Свеправославни сабор отвори болна питања промене календара и односа са Римокатоличком црквом.
Чињенице
ВЕКОВИМА СЕ ЧЕКАЛО
7 васељенских сабора одржано је од 4. до 8. века
Први сабор сазвао је цар Константин 325. године
Последњи је одржан у Никеји 787. године
14 цркава са више од 300 милиона верника позвано је на сабор на Криту
Председава му патријарх цариградски Вартоломеј, а присуствује и патријарх српски Иринеј
Руска, Антиохијска, Бугарска и Грузијска православна црква одбиле су да учествују на њему



Патријарх Иринеј и грчки председник на литургији
ВАРТОЛОМЕЈ: ОВО ЈЕ ПОРУКА ЈЕДИНСТВА

Поводом празника Тројице јуче је у Хераклиону на Криту одржана литургија којој је, поред представника православних цркава из целог света, присуствовао и председник Грчке Прокопис Павлопулос. Српску делегацију предводи патријарх Иринеј, а овај догађај преносила је грчка државна телевизија ЕРТ.

"Овај велики и свети сабор пренеће поруку јединства. Помоћи ће да се превладају актуелни застоји", рекао је патријарх Вартоломеј.


(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лијевцан

21.06.2016 06:27

Сацувај нас Бозе рата,комуниста,масона и илумината

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБин Светосавсц

21.06.2016 17:51

Митрополит пирејски Серафин је у праву. Зато нека Високопреосвецени Митрополит Серафим показе вјеру своју из добрих дјела својих, нека се он поново врати на Православни освецени богослузбени јулијански Календар који се као дио Светог Предања немозе да мења, па цемо тада радосно да следимо Митрополира Серафима као слугу Христовог, вјерујуци цврсто у истините поуке његове!

Name

кики

21.06.2016 08:02

Фантазија постаје стварност !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

21.06.2016 15:43

Од фантасизе до стварнисти само је један корак!

Name

Алан Форд

21.06.2016 08:08

Заборавио си Хрвате да додаш на списак.

ОДГОВОРИТЕ