Sabor na Kritu: Mračna prognoza pravoslavlja

Ovaj skup će stvoriti više problema nego što će ih rešiti, dovešće do nemira i raskola. Sve je u rukama masonerije i cilj je ustoličenje Antihrista, kaže mitropolit pirejski Serafim

Srbija 21.06.2016 | 08:15
Sabor na Kritu: Mračna prognoza pravoslavlja
Osim što je Svepravoslavni sabor na Kritu, koji zvanično počinje danas, pokazao nejedinstvo, pošto su učešće otkazale Ruska, Antiohijska, Bugarska i Gruzijska pravoslavna crkva, ovaj skup prate i brojne mračne kontroverze.

Naime, postoje verovanja da održavanje ovog sabora, pripremanog 55 godina i prvog nakon nešto više od 1.200 godina, tačnije od onog održanog 787. godine u Nikeji, predstavlja početak kraja sveta!

Pronašli i đavolji broj

Stoga teoretičari zavera pomno prate šta će se dešavati u narednim danima jer oni tvrde da se baš zbog toga vekovima nije ni razmišljalo o takvom skupu pravoslavnih velikodostojnika. Naravno, njima je sporan je i datum okupljanja 16. 6. 2016. (tada su predstavnici pravoslavnih crkava počeli da dolaze na Krit), koji, prema brojnim „proračunima“, zbog tri šestice predstavlja „žig zveri“, odnosno đavolji broj.

"Tvrdim da će se ovaj sabor održati u znaku okultne numerologije. Sabor je zakazan za 16. 6. 2016. godine posle Hrista, ali to nije jedino gde se broj zveri pojavljuje. Prisutan je i u broju stanovnika Krita, prema Vikipediji - 623.666, ali i u geografskoj širini i dužini na kojoj je nalazi ovo grčko ostrvo i koje daje tri petice - što je brojčani izraz za pentagram, koji se posebno ceni u veštičarenju, ali i među masonima", tvrdi Rade Janković u svom delu „Borba za veru“.



Da sabor na Kritu može biti presudan za čovečanstvo, nagovestio je i mitropolit pirejski Serafim još prošle godine, kada je čak upozorio na „ustoličenje Antihrista“, odnosno đavola, posle ovog sabora.

"Sabor koji legalizuje svejeres ekumenizma može postati prava mina pod zdanjem svepravoslavnog jedinstva jer će stvoriti daleko više problema nego što će ih navodno rešiti. On će dovesti do nemira, smutnji i raskola. Ekumenizam je instrument u rukama masonerije i međunarodnog cionizma, čiji je cilj ustoličenje Antihrista kao jedinog svetskog vladara", naveo je u svojoj poslanici grčki mitropolit.

S druge strane, numerolog Nevena Đukić smatra da u datumu okupljanja, kao i održavanja Sabora nema ništa sporno.

Rešavanje kalendara

"Kada se saberu 16 i 6, odnosno dan i mesec održavanja Sabora, dobija se broj 4, a taj broj simbolizuje mudrost, veru, časni krst i tradiciju. Znači, ovaj dan se vezuje za duhovnost i povratak starim vrednostima. Datum održavanja pak 19. jun je u znaku sedmice, koja simbolizuje traganje za verom. Kada se saberu 4 i 7, dobija se broj 2, a to znači da Sabor predstavlja dolaženje do mudrosti i vere kroz duh".

Očekuje se da Svepravoslavni sabor otvori bolna pitanja promene kalendara i odnosa sa Rimokatoličkom crkvom.
Činjenice
VEKOVIMA SE ČEKALO
7 vaseljenskih sabora održano je od 4. do 8. veka
Prvi sabor sazvao je car Konstantin 325. godine
Poslednji je održan u Nikeji 787. godine
14 crkava sa više od 300 miliona vernika pozvano je na sabor na Kritu
Predsedava mu patrijarh carigradski Vartolomej, a prisustvuje i patrijarh srpski Irinej
Ruska, Antiohijska, Bugarska i Gruzijska pravoslavna crkva odbile su da učestvuju na njemu



Patrijarh Irinej i grčki predsednik na liturgiji
VARTOLOMEJ: OVO JE PORUKA JEDINSTVA

Povodom praznika Trojice juče je u Heraklionu na Kritu održana liturgija kojoj je, pored predstavnika pravoslavnih crkava iz celog sveta, prisustvovao i predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos. Srpsku delegaciju predvodi patrijarh Irinej, a ovaj događaj prenosila je grčka državna televizija ERT.

"Ovaj veliki i sveti sabor preneće poruku jedinstva. Pomoći će da se prevladaju aktuelni zastoji", rekao je patrijarh Vartolomej.


(Kurir)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lijevcan

21.06.2016 06:27

Sacuvaj nas Boze rata,komunista,masona i iluminata

ODGOVORITE
Name

SRBin Svetosavsc

21.06.2016 17:51

Mitropolit pirejski Serafin je u pravu. Zato neka Visokopreosveceni Mitropolit Serafim pokaze vjeru svoju iz dobrih djela svojih, neka se on ponovo vrati na Pravoslavni osveceni bogosluzbeni julijanski Kalendar koji se kao dio Svetog Predanja nemoze da menja, pa cemo tada radosno da sledimo Mitropolira Serafima kao slugu Hristovog, vjerujuci cvrsto u istinite pouke njegove!

Name

kiki

21.06.2016 08:02

Fantazija postaje stvarnost !!!

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

21.06.2016 15:43

Od fantasize do stvarnisti samo je jedan korak!

Name

Alan Ford

21.06.2016 08:08

Zaboravio si Hrvate da dodaš na spisak.

ODGOVORITE