Вујошевић: Због чега да се извиним Звезди?!

Добро је да ме и Партизан није тужио! "Стојим иза ствари које сам причао, а морам да кажем да не разумем оптужбу. Тако би свако могао да буде оптужен“ рекао је искусни тренер за сајт моззартспорт.

Кошарка 23.06.2016 | 12:15
Вујошевић: Због чега да се извиним Звезди?!
Иако је у другом делу сезоне био далеко скоро 2.000 километара од Београда, Душко Вујошевић морао је да размишља и о некошаркашким стварима које га чекају по повратку у српску престоницу.

Ради се о тужбама које су против њега поднеле Црвена звезда и ФМП Железник. Идентичну пријаву поднео је својевремено и Небојша Човић, уследила је контратужба Вујошевића, па су у договору адвоката две стране оне повучене. Али остале су тужбе од стране клубова.

У београдској Палати правде одржано рочиште у овом случају, које је претходно померено због Вујошевићевих обавеза у Лиможу током сезоне. Било је ту чак и неких медијских најава привођења, али се то испоставило само као шпекулација.

“Иако сада покушавају да прошире тужбу позивањем нових сведока, Драгана Ђиласа и Андреја Вучића, људи из Звезде су рекли да би били спремни да повуку тужбу ако се извиним. Рекао сам да нећу да се извиним јер верујем да је истина све што сам говорио. Притом, сматрам да суд не би требало да се злоупотребљава за мобинг. Сад је ново рочиште заказано за 1. август. Бојим се, међутим, да би и то могло касније да се помери за неки други датум и да већ уђе у онај период када ће ми почети обавезе у Француској. Стојим иза ствари које сам причао, а морам да кажем да не разумем оптужбу. Тако би свако могао да буде оптужен“ рекао је Вујошевић за МОЗЗАРТ Спорт.

Трофејни тренер истакао је и да је увек покушавао да противника да победи на терену спортским средствима, без икаквих покушаја да пословно функционисање противника.

“Данас се на рочишту појавила врло бројна екипа представника клубова који су ме тужили. Поред осталих ту су били и Мирко Павловић, Давор Ристовић. Они су у тужби навели да сам ја умањио кредитну и пословну способност клуба. А како је то клуб у стечају могао да има кредитну способност? Нисам ја имао намеру да им онемогућим било шта кад је у питању пословање, већ сам хтео да обавестим јавност о ситуацији у којој је Партизан. Ништа нисам радио из личних разлога, већ сам тада као тренер и председник спортског друштва покушавао да заштитим интерес Партизана. Оно што је добро у целој причи је да се Партизан није придружио овој тужби против мене“, закључио је Вујошевић.

Иначе, он ће у Француску да се врати 4. августа када му почињу припреме са Лиможом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

23.06.2016 12:15

Дуле само млате,а ти настави да стварас сампионе и наравно волис нас Партизан.

ОДГОВОРИТЕ