Vujošević: Zbog čega da se izvinim Zvezdi?!

Dobro je da me i Partizan nije tužio! "Stojim iza stvari koje sam pričao, a moram da kažem da ne razumem optužbu. Tako bi svako mogao da bude optužen“ rekao je iskusni trener za sajt mozzartsport.

Košarka 23.06.2016 | 12:15
Vujošević: Zbog čega da se izvinim Zvezdi?!
Iako je u drugom delu sezone bio daleko skoro 2.000 kilometara od Beograda, Duško Vujošević morao je da razmišlja i o nekošarkaškim stvarima koje ga čekaju po povratku u srpsku prestonicu.

Radi se o tužbama koje su protiv njega podnele Crvena zvezda i FMP Železnik. Identičnu prijavu podneo je svojevremeno i Nebojša Čović, usledila je kontratužba Vujoševića, pa su u dogovoru advokata dve strane one povučene. Ali ostale su tužbe od strane klubova.

U beogradskoj Palati pravde održano ročište u ovom slučaju, koje je prethodno pomereno zbog Vujoševićevih obaveza u Limožu tokom sezone. Bilo je tu čak i nekih medijskih najava privođenja, ali se to ispostavilo samo kao špekulacija.

“Iako sada pokušavaju da prošire tužbu pozivanjem novih svedoka, Dragana Đilasa i Andreja Vučića, ljudi iz Zvezde su rekli da bi bili spremni da povuku tužbu ako se izvinim. Rekao sam da neću da se izvinim jer verujem da je istina sve što sam govorio. Pritom, smatram da sud ne bi trebalo da se zloupotrebljava za mobing. Sad je novo ročište zakazano za 1. avgust. Bojim se, međutim, da bi i to moglo kasnije da se pomeri za neki drugi datum i da već uđe u onaj period kada će mi početi obaveze u Francuskoj. Stojim iza stvari koje sam pričao, a moram da kažem da ne razumem optužbu. Tako bi svako mogao da bude optužen“ rekao je Vujošević za MOZZART Sport.

Trofejni trener istakao je i da je uvek pokušavao da protivnika da pobedi na terenu sportskim sredstvima, bez ikakvih pokušaja da poslovno funkcionisanje protivnika.

“Danas se na ročištu pojavila vrlo brojna ekipa predstavnika klubova koji su me tužili. Pored ostalih tu su bili i Mirko Pavlović, Davor Ristović. Oni su u tužbi naveli da sam ja umanjio kreditnu i poslovnu sposobnost kluba. A kako je to klub u stečaju mogao da ima kreditnu sposobnost? Nisam ja imao nameru da im onemogućim bilo šta kad je u pitanju poslovanje, već sam hteo da obavestim javnost o situaciji u kojoj je Partizan. Ništa nisam radio iz ličnih razloga, već sam tada kao trener i predsednik sportskog društva pokušavao da zaštitim interes Partizana. Ono što je dobro u celoj priči je da se Partizan nije pridružio ovoj tužbi protiv mene“, zaključio je Vujošević.

Inače, on će u Francusku da se vrati 4. avgusta kada mu počinju pripreme sa Limožom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

23.06.2016 12:15

Dule samo mlate,a ti nastavi da stvaras sampione i naravno volis nas Partizan.

ODGOVORITE