ЕУРО: Руси иду кући, Велс и Енглеска даље, Словаци чекају!

Како добро игра дебитант Велс! Змајеви разбили Команду и завршили испред Енглеске, Русија иде кући! Арон Ремзи, Нил Тејлор и Герет Бејл погоцима обезбедили нокаут фазу Европског првенства - 3:0! Козачик одбранио све! Горди Албион се још оштри за нокаут фазу! Подела бодова у окршају Словачке и Енглеске - 0:0.

Фудбал 20.06.2016 | 23:15
ЕУРО: Руси иду кући, Велс и Енглеска даље, Словаци чекају!
Само Герет Бејл? Лимитирани? Класични Острвљани? Неће бити! Велс је победом над Русијом од 3:0 обезбедио пролазак у нокаут фазу свог дебитантског Европског првенства! И не само то, већ је то учинио с првог места групе Б завршивши испред Енглеске и Словачке и тако свима дао до знања да се на њега, у правом смислу надимка Змајеви - мора озбиљно рачунати! Руси с друге стране пакују кофере већ после прве фазе...

Велс је пред овај шампионат деловао као тим који ће зависити исључиво од једног човека -Герета Бејла. Ипак, то се вечерас показало као нетачно. Главни човек на терену био је "плавушан" Арон Ремзи који је царовао средином терена, али је и показао какву реализацију има када је у 11. минуту на фантастичан пас Џоа Алена, фудбалера Ливерпула, само боцнуо лопту и лепо савладао Игора Акинфејева, али и какав пас има када је у 67. минуту асистирао Бејлу код трећег гола.

Прославио се и леви бек Свонсија Нил Тејлор се у 20. минуту нашао у право времена на правом месту и уз дозу среће и сналажљивости дао други гол који је Змајевима већ тада гарантовао пролаз даље.

Наравно, Бејл није пропустио да публици у Тулузу подари неколико лепих потеза, пре свега продора када се није либио да попут шила пробија дефанзивце Русије па чак и када су били бројчано надмоћнији. Имао је неколико удараца, гађао је и главом, био прилично заслужан код другог гола, постигао трећи... Играо је Бејл у служби тима и то је најбољи начин да му помогне. Што се више играча разигра и придружи њему и Ремзију, то су веће шансе по Змајеве да ће направити нешто веће на овом турниру.

И поново је дао гол, свој трећи на турниру, којим је скочио на врх листе најбољих стрелаца на овом шампионату.

Селектор Крис Колман се показао као изузетан стратег пошто је зидом од петорице дефанзиваца снажно чувао свој гол, али, занимљиво, у нападу Велс није личио на стандардне екипе са Острва које "бунарањем" иду ка голу противника…Била је то смислена игра, лепих пасова, укрштања и кретњи у завршној трећини.

Чак је Велс у другом полувремену тактички зрело препустио мало иницијативу Баћушкама па их нападао јако опасно из контре преко брзоногих бочних нападача.

Русија је с друге стране играла старомодан фудбал. Понеки центаршут је правио проблем одбрани Змајева, али су они најчешће ишли ван петерца. Предалеко од гола Вејна Хенесија. Русија дакле иде кући већ после прве фазе и то је још један слаб резултат источњачких екипа после Румуније и Украјине... Време је прегазило такав фудбал, то је јасно. Мора много прже и конкретније. Као што је у овом мечу играо Велс.

Дакле, дебитант је направио изненађење, дошао до прве позиције у групи Б и сада ће гледати ко ће му бити противник у осмини финала. Према костуру то би требало да буде једна од трећепласираних репрезентација из група А, Ц или Д.

РУСИЈА – ВЕЛС 0:3 (0:2)
/Ремзи 11, Тејлор 20, Бејл 67/

Стадион: Мунисипал, Тулуз;
Капацитет: 35.472;
Судија: Јонас Ериксон (Шведска)

РУСИЈА (4-2-3-1): Акинфејев - Смолников, В. Березуцки (од 46. А. Березуцки), Игнашевич, Комбаров - Глушаков, Мамајев - Кокорин, Широков (од 52. Головин), Смолов (од 70. Самедов) - Дзјуба.

ВЕЛС (3-4-2-1): Хенеси - Честер, Вилијамс, Дејвис - Гантер, Ледли (од 76. Кинг), Ален (од 74. Едвардс), Тејлор - Ремзи, Бејл (од 83. Чурч) - Вокс.

Козачик одбранио све! Горди Албион се још оштри за нокаут фазу. Подела бодова у окршају Словачке и Енглеске - 0:0!

Експеримент Роја Хоџсона у Сент Етјену је делимично успео. Енглеска је за разлику од прва два кола, када се намучила, са истумбаним тимом вечерас изгледала много боље, а да су нападачи Гордог Албиона имали мало више концентрације и резултат би сигурно био много бољи од мршавих 0:0 против Словачке на затварању такмичења у групи Б. 

Реми је задовољио обе стране које ће осмину финала дочекати на другој, односно трећој позицији, иза Велса, а имена ривала у нокаут фази сазнаћемо по завршетку осталих мечева у преостале четири групе. Јасно је да ће тежи посао имати Словаци, које као трећепласирану екипу очекује окршај са неким од првопласираних тимова из неке од осталих група, док ће Енглези као другопласирани играти са другопласираним из групе Ф (у овом тренутку то је Исланд).

Енглеска је била боља у првом делу, имала је више од игре и три добре прилике да дође у вођство, али није успела да пробије дефанзивни бедем Словака. Истакао се на голу сјајниМатуш Козачик, који није био ни планиран да брани на овом мечу. Улетео је у први тим уместо до ове вечери стандардног Јана Мухе, али је бранио феноменално. У 18. минуту изванредно је зауставио ударац Џејмија Вардија у ситуацији један на један, а средином првог полувремена лепо је скинуо и шут Лалане из добре позиције.

Енглези су до гола могли и у финишу првог дела када је Хендерсон био у шанси, али је одбрана Словачке била на месту. Екипа Јана Козака није одушевила у првом делу, дозволила је Гордом Албиону да им упути чак девет удараца на гол, без икаквог одговора на другој страни. 

Најбољи играч овог тима Марек Хамшик био је исувише далеко од гола ривала и подредио је наступ у првом полувремену дефанзиви, али смо у наставку видели мало бољу Словачку, која је озбиљно притисла Енглезе почетком другог дела. Већ у 52. минуту умало да искористе кикс Криса Смолинга, којем је кожу сачувао Џо Харт после покушаја Мака. Само минут касније на другој страни Козачик је зауставио Клајна у одличној шанси у петерцу, па је и Енглеска имала за чим да жали.

Улазак Вејна Рунија средином другог дела донео је Хоџсону још више живости, а у 61. минуту, само неколико тренутака након уласка у игру и Деле Али је имао добру шансу, али јеШкртел избацио лопту са гол линије. Енглеска је имала инцијативу у финишу, Словачка се потпуно повукла у дефанзиву, а након бројних насртаја Гордог Албиона сјајни голман Козачикуспео је да сачува мрежу и донесе свом тиму један бод.

Код Енглеза се видео напредак у игри вечерас, али видећемо за какв ће се тим Рој Хоџсонодлучити када буде дошло време за осмину финала. Да ли ће селектор Гордог Албиона остати при ранијим одлукама или је вечерас видео неког од фудбалера који би могли да добију већу минутажу када почне нокаут фаза.

СЛОВАЧКА – ЕНГЛЕСКА 0:0

Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етјен
Капацитет: 42.000
Судија: Карлос Веласко (Шпанија)

СЛОВАЧКА (4-2-3-1): Козачик - Пекарик, Шкртел, Ђурица, Хубочан - Печовски (од 67. Гјомбер), Куцка - Мак, Хамшик, Вајс (од 78. Шкринијар) - Дуда (од 57. Свенто)

ЕНГЛЕСКА (4-4-2): Харт - Клајн, Кејхил, Смолинг, Бертранд - Хендерсон, Дајер, Вилшир (од 56. Руни), Лалана (од 60. Али) - Стариџ (од 76. Кејн), Варди. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар