EURO: Rusi idu kući, Vels i Engleska dalje, Slovaci čekaju!

Kako dobro igra debitant Vels! Zmajevi razbili Komandu i završili ispred Engleske, Rusija ide kući! Aron Remzi, Nil Tejlor i Geret Bejl pogocima obezbedili nokaut fazu Evropskog prvenstva - 3:0! Kozačik odbranio sve! Gordi Albion se još oštri za nokaut fazu! Podela bodova u okršaju Slovačke i Engleske - 0:0.

Fudbal 20.06.2016 | 23:15
EURO: Rusi idu kući, Vels i Engleska dalje, Slovaci čekaju!
Samo Geret Bejl? Limitirani? Klasični Ostrvljani? Neće biti! Vels je pobedom nad Rusijom od 3:0 obezbedio prolazak u nokaut fazu svog debitantskog Evropskog prvenstva! I ne samo to, već je to učinio s prvog mesta grupe B završivši ispred Engleske i Slovačke i tako svima dao do znanja da se na njega, u pravom smislu nadimka Zmajevi - mora ozbiljno računati! Rusi s druge strane pakuju kofere već posle prve faze...

Vels je pred ovaj šampionat delovao kao tim koji će zavisiti isljučivo od jednog čoveka -Gereta Bejla. Ipak, to se večeras pokazalo kao netačno. Glavni čovek na terenu bio je "plavušan" Aron Remzi koji je carovao sredinom terena, ali je i pokazao kakvu realizaciju ima kada je u 11. minutu na fantastičan pas Džoa Alena, fudbalera Liverpula, samo bocnuo loptu i lepo savladao Igora Akinfejeva, ali i kakav pas ima kada je u 67. minutu asistirao Bejlu kod trećeg gola.

Proslavio se i levi bek Svonsija Nil Tejlor se u 20. minutu našao u pravo vremena na pravom mestu i uz dozu sreće i snalažljivosti dao drugi gol koji je Zmajevima već tada garantovao prolaz dalje.

Naravno, Bejl nije propustio da publici u Tuluzu podari nekoliko lepih poteza, pre svega prodora kada se nije libio da poput šila probija defanzivce Rusije pa čak i kada su bili brojčano nadmoćniji. Imao je nekoliko udaraca, gađao je i glavom, bio prilično zaslužan kod drugog gola, postigao treći... Igrao je Bejl u službi tima i to je najbolji način da mu pomogne. Što se više igrača razigra i pridruži njemu i Remziju, to su veće šanse po Zmajeve da će napraviti nešto veće na ovom turniru.

I ponovo je dao gol, svoj treći na turniru, kojim je skočio na vrh liste najboljih strelaca na ovom šampionatu.

Selektor Kris Kolman se pokazao kao izuzetan strateg pošto je zidom od petorice defanzivaca snažno čuvao svoj gol, ali, zanimljivo, u napadu Vels nije ličio na standardne ekipe sa Ostrva koje "bunaranjem" idu ka golu protivnika…Bila je to smislena igra, lepih pasova, ukrštanja i kretnji u završnoj trećini.

Čak je Vels u drugom poluvremenu taktički zrelo prepustio malo inicijativu Baćuškama pa ih napadao jako opasno iz kontre preko brzonogih bočnih napadača.

Rusija je s druge strane igrala staromodan fudbal. Poneki centaršut je pravio problem odbrani Zmajeva, ali su oni najčešće išli van peterca. Predaleko od gola Vejna Henesija. Rusija dakle ide kući već posle prve faze i to je još jedan slab rezultat istočnjačkih ekipa posle Rumunije i Ukrajine... Vreme je pregazilo takav fudbal, to je jasno. Mora mnogo prže i konkretnije. Kao što je u ovom meču igrao Vels.

Dakle, debitant je napravio iznenađenje, došao do prve pozicije u grupi B i sada će gledati ko će mu biti protivnik u osmini finala. Prema kosturu to bi trebalo da bude jedna od trećeplasiranih reprezentacija iz grupa A, C ili D.

RUSIJA – VELS 0:3 (0:2)
/Remzi 11, Tejlor 20, Bejl 67/

Stadion: Munisipal, Tuluz;
Kapacitet: 35.472;
Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

RUSIJA (4-2-3-1): Akinfejev - Smolnikov, V. Berezucki (od 46. A. Berezucki), Ignaševič, Kombarov - Glušakov, Mamajev - Kokorin, Širokov (od 52. Golovin), Smolov (od 70. Samedov) - Dzjuba.

VELS (3-4-2-1): Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Ganter, Ledli (od 76. King), Alen (od 74. Edvards), Tejlor - Remzi, Bejl (od 83. Čurč) - Voks.

Kozačik odbranio sve! Gordi Albion se još oštri za nokaut fazu. Podela bodova u okršaju Slovačke i Engleske - 0:0!

Eksperiment Roja Hodžsona u Sent Etjenu je delimično uspeo. Engleska je za razliku od prva dva kola, kada se namučila, sa istumbanim timom večeras izgledala mnogo bolje, a da su napadači Gordog Albiona imali malo više koncentracije i rezultat bi sigurno bio mnogo bolji od mršavih 0:0 protiv Slovačke na zatvaranju takmičenja u grupi B. 

Remi je zadovoljio obe strane koje će osminu finala dočekati na drugoj, odnosno trećoj poziciji, iza Velsa, a imena rivala u nokaut fazi saznaćemo po završetku ostalih mečeva u preostale četiri grupe. Jasno je da će teži posao imati Slovaci, koje kao trećeplasiranu ekipu očekuje okršaj sa nekim od prvoplasiranih timova iz neke od ostalih grupa, dok će Englezi kao drugoplasirani igrati sa drugoplasiranim iz grupe F (u ovom trenutku to je Island).

Engleska je bila bolja u prvom delu, imala je više od igre i tri dobre prilike da dođe u vođstvo, ali nije uspela da probije defanzivni bedem Slovaka. Istakao se na golu sjajniMatuš Kozačik, koji nije bio ni planiran da brani na ovom meču. Uleteo je u prvi tim umesto do ove večeri standardnog Jana Muhe, ali je branio fenomenalno. U 18. minutu izvanredno je zaustavio udarac Džejmija Vardija u situaciji jedan na jedan, a sredinom prvog poluvremena lepo je skinuo i šut Lalane iz dobre pozicije.

Englezi su do gola mogli i u finišu prvog dela kada je Henderson bio u šansi, ali je odbrana Slovačke bila na mestu. Ekipa Jana Kozaka nije oduševila u prvom delu, dozvolila je Gordom Albionu da im uputi čak devet udaraca na gol, bez ikakvog odgovora na drugoj strani. 

Najbolji igrač ovog tima Marek Hamšik bio je isuviše daleko od gola rivala i podredio je nastup u prvom poluvremenu defanzivi, ali smo u nastavku videli malo bolju Slovačku, koja je ozbiljno pritisla Engleze početkom drugog dela. Već u 52. minutu umalo da iskoriste kiks Krisa Smolinga, kojem je kožu sačuvao Džo Hart posle pokušaja Maka. Samo minut kasnije na drugoj strani Kozačik je zaustavio Klajna u odličnoj šansi u petercu, pa je i Engleska imala za čim da žali.

Ulazak Vejna Runija sredinom drugog dela doneo je Hodžsonu još više živosti, a u 61. minutu, samo nekoliko trenutaka nakon ulaska u igru i Dele Ali je imao dobru šansu, ali jeŠkrtel izbacio loptu sa gol linije. Engleska je imala incijativu u finišu, Slovačka se potpuno povukla u defanzivu, a nakon brojnih nasrtaja Gordog Albiona sjajni golman Kozačikuspeo je da sačuva mrežu i donese svom timu jedan bod.

Kod Engleza se video napredak u igri večeras, ali videćemo za kakv će se tim Roj Hodžsonodlučiti kada bude došlo vreme za osminu finala. Da li će selektor Gordog Albiona ostati pri ranijim odlukama ili je večeras video nekog od fudbalera koji bi mogli da dobiju veću minutažu kada počne nokaut faza.

SLOVAČKA – ENGLESKA 0:0

Stadion: "Žofroa Gišar", Sent Etjen
Kapacitet: 42.000
Sudija: Karlos Velasko (Španija)

SLOVAČKA (4-2-3-1): Kozačik - Pekarik, Škrtel, Đurica, Hubočan - Pečovski (od 67. Gjomber), Kucka - Mak, Hamšik, Vajs (od 78. Škrinijar) - Duda (od 57. Svento)

ENGLESKA (4-4-2): Hart - Klajn, Kejhil, Smoling, Bertrand - Henderson, Dajer, Vilšir (od 56. Runi), Lalana (od 60. Ali) - Staridž (od 76. Kejn), Vardi. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar