Русија губи стрпљење због ситуације у Сирији

Русија почиње да губи стрпљење због неспремности Вашингтона да одреди конкретне циљеве у борби против терориста, изјавио је начелник Генералштаба Војске Русије Валериј Герасимов.

Свијет 20.06.2016 | 22:08
Русија губи стрпљење због ситуације у Сирији
Прошле недјеље је амерички државни секретар Џон Кери изјавио да Вашингтон губи стрпљење због сиријског сукоба.

Након тога је представник америчког Стејт департмента Џон Кирби додао да Кери није пријетио Русији, вец́ је изразио своје незадовољство због настале ситуације.

„Због ситуације у Сирији губимо стрпљење ми, а не Американци. Ми у потпуности испуњавамо своје обавезе и договоре за обезбјеђивање прекида ватре и националног помирења у Сирији“, рекао је Герасимов.

Он је додао да Русија три мјесеца шаље координате циљева ДАЕШ-а и Нусра фронта у САД, а да САД и даље не могу да одреде које оружане групе припадају терористима, а које сиријској опозицији.

„Као резултат тога, терористи активно обнављају своју снагу и ситуација поново ескалира“, додао је Герасимов.

Сирија се налази у грађанском рату од 2011, у коме се бројне опозиционе снаге и исламске екстремистичке групе боре против владиних снага и покушавају да сруше владу предсједника Башара ел Асада.

Режим прекида ватре којем су посредовале САД и Русија на снази је од 27. фебруара. Прекид ватре не односи се на терористичке организације као што су ДАЕШ и Нусра фронт.

(Спутњик)
(Фото: Спутник/ Маxим Блинов)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мд

21.06.2016 07:16

Путин је изјавио да је Америка побједила добро опремљену војску Ирака за десет дана а да није у стању да побједи групу наркомана и терориста . Што је наравно управу, али сад Русија то исто није у стању већ годину дана.То све показује да су им ти терористи потребни као покриће за провођење њихових циљева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

21.06.2016 13:19

Прво САД (а не америка) није побједила сама Ирак. То је учинило 28 држава чланица НАТО-а. Друго Русија нема ама баш никаквог интереса да штити терористе. Они већ имају у Сирији све што је стратешки потребно. Одмах је речено да ће пружити само ваздушну подршку и ништа више. Треће ИД и "умјерена" опозиција су амерички производ коме истиче рок трајања али ипак их Амери још чувају за неке планове. Како ће се раздвојити као што рекоше када спавају у истим касарнама. Зато и не дају Русима координате. У сваком случају са њима или без њих доћи ће убрзо крај овим монструмима.

Name

Црни

21.06.2016 09:14

Не иде то тако лако била је и бивша Yугославија сила и испланирано све било па је напала Словенију па Хрватску па Босну која је најслабија била па ништа а ови су још терористе расули се у групицама вире од свакуд гдје ће бомбе разапети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.06.2016 09:36

Какве групице тачно се зна гдје је линија раздвајања и ко дрзи коју територију.

Name

вирус

21.06.2016 14:40

Аха у Тузли Сарајеву, Словенији, Крватској нападали ненаорузане војнике демократе данасњице.

Name

Мд

21.06.2016 15:37

Појма немаш.