Шокантна Путинова изјава затекла критичаре!

Руски председник Владимир Путин опет је изненадио своје критичаре.

Свијет 20.06.2016 | 19:27
Шокантна Путинова изјава затекла критичаре!
Овај пут је, коментаришући надолазеће председничке изборе у Сједињеним Америчким Државама успео без имало ироније у гласу да каже како прихвата чињеницу да су Американци једина суперсила на свету
 
"Америка је велика сила. Данас вероватно једина суперсила. Ми то прихватамо", рекао је руски председник на међународном економском форуму у Санкт-Петербургу, закључивши да Русија "жели и спремна је да сарађује са Сједињеним Државама".

Алудирајући на америчко-европске санкције Русији због војне интервенције у Украјини, Путин је наставио:

"Свету су потребне снажне нације попут Америке. Али нам нису потребне да нам се стално мешају у наше послове, да нас подучавају како ћемо живети, не допуштајући Европи да гради односе с нама".

Упитан о републиканском кандидату за америчког председника, Путин је Доналда Трампа описао као "живописног" човека. Али, упркос свему, Путин нема проблема с таквим човеком на челу једине светске суперсиле јер, каже, "господин Трамп тврди да је спреман да потпуно обнови руско-америчке односе.

"Има ли у томе ичег лошег. Па то сви поздрављамо, зар не", рекао је Путин у Санкт-Петрбургу.



Руски председник је истога дана бираним речима спомињао и Трампову највероватнију демократску противкандидаткињу Хилари Клинтон, рекавши како није пуно контактирао с њом док је била државна секретарка. Зато је нахвалио њеног супруга, председника Била Клинтона, с којим је, како каже имао врло леп однос.

"Могу чак рећи да сам му захвалан што ми је помогао у време кад сам улазио у светску политику. Показивао ми је знакове пажње, поштовао је и мене лично и Русију".

Путин је даље инсистирао на томе да Русија не намерава да се меша у послове других земаља те да ће Кремљу бити свеједно с којим ће светским вођом контактирати.

"Морамо да повратимо поверење у руско-европске односе и обновимо нашу сарадњу", констатовао је председник Русије.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ја

20.06.2016 17:43

Прпа Путине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

20.06.2016 17:44

Шта је сад ? Гдје су они што су Русију пумпали да је јача од Америке ? Немојте бити смјешни Америка нема унутрошње кризе народ живи и боље него нормално а ратује свугдје негдје имасе може се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

21.06.2016 08:23

Знаци, глуп си као К, велики!

Name

Пасха

20.06.2016 18:34

Готов Путаљ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

20.06.2016 19:32

Само они што су занесени својом памећу "знају" да политичар говори истинито и искрено. Па Путин се спрда са Америма. Па у Америци има два пута више бједе и сиротиње него у Русији, и "зоне сумрака" гдје је другој раси забрањен улаз, демократски нема шта.

ОДГОВОРИТЕ