Šokantna Putinova izjava zatekla kritičare!

Ruski predsednik Vladimir Putin opet je iznenadio svoje kritičare.

Svijet 20.06.2016 | 19:27
Šokantna Putinova izjava zatekla kritičare!
Ovaj put je, komentarišući nadolazeće predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama uspeo bez imalo ironije u glasu da kaže kako prihvata činjenicu da su Amerikanci jedina supersila na svetu
 
"Amerika je velika sila. Danas verovatno jedina supersila. Mi to prihvatamo", rekao je ruski predsednik na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt-Peterburgu, zaključivši da Rusija "želi i spremna je da sarađuje sa Sjedinjenim Državama".

Aludirajući na američko-evropske sankcije Rusiji zbog vojne intervencije u Ukrajini, Putin je nastavio:

"Svetu su potrebne snažne nacije poput Amerike. Ali nam nisu potrebne da nam se stalno mešaju u naše poslove, da nas podučavaju kako ćemo živeti, ne dopuštajući Evropi da gradi odnose s nama".

Upitan o republikanskom kandidatu za američkog predsednika, Putin je Donalda Trampa opisao kao "živopisnog" čoveka. Ali, uprkos svemu, Putin nema problema s takvim čovekom na čelu jedine svetske supersile jer, kaže, "gospodin Tramp tvrdi da je spreman da potpuno obnovi rusko-američke odnose.

"Ima li u tome ičeg lošeg. Pa to svi pozdravljamo, zar ne", rekao je Putin u Sankt-Petrburgu.



Ruski predsednik je istoga dana biranim rečima spominjao i Trampovu najverovatniju demokratsku protivkandidatkinju Hilari Klinton, rekavši kako nije puno kontaktirao s njom dok je bila državna sekretarka. Zato je nahvalio njenog supruga, predsednika Bila Klintona, s kojim je, kako kaže imao vrlo lep odnos.

"Mogu čak reći da sam mu zahvalan što mi je pomogao u vreme kad sam ulazio u svetsku politiku. Pokazivao mi je znakove pažnje, poštovao je i mene lično i Rusiju".

Putin je dalje insistirao na tome da Rusija ne namerava da se meša u poslove drugih zemalja te da će Kremlju biti svejedno s kojim će svetskim vođom kontaktirati.

"Moramo da povratimo poverenje u rusko-evropske odnose i obnovimo našu saradnju", konstatovao je predsednik Rusije.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ja

20.06.2016 17:43

Prpa Putine

ODGOVORITE
Name

Crni

20.06.2016 17:44

Šta je sad ? Gdje su oni što su Rusiju pumpali da je jača od Amerike ? Nemojte biti smješni Amerika nema unutrošnje krize narod živi i bolje nego normalno a ratuje svugdje negdje imase može se .

ODGOVORITE
Name

Neo

21.06.2016 08:23

Znaci, glup si kao K, veliki!

Name

Pasha

20.06.2016 18:34

Gotov Putalj

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

20.06.2016 19:32

Само они што су занесени својом памећу "знају" да политичар говори истинито и искрено. Па Путин се спрда са Америма. Па у Америци има два пута више бједе и сиротиње него у Русији, и "зоне сумрака" гдје је другој раси забрањен улаз, демократски нема шта.

ODGOVORITE