Потписана Декларација о унапређењу односа

Мандатар за састав нове Владе Србије Александар Вучић и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић потписали су данас у Суботици Декларацију о унапређењу односа и решавању отворених питања Србије и Хрватске.

Србија 20.06.2016 | 17:05
Потписана Декларација о унапређењу односа
Данашњи сусрет двоје државника и овај документ и у српској и у хрватској политичкој јавности оцењен је као историјски, те као значајан корак ка смањивању тензија између званичног Београда и Загреба и искорак у правцу боље сарадње и решавања отворених питања.



Вучић и Китаровић данас су се пре подне симболично срели на мосту на Дунаву у међуграничној зони код Ердута. Одатле су отишли у Даљ, у Хрватској, а потом у Доњи Таванкут, у Србији. Сусрет завршавају у Суботици где су и потписали Декларацију.

(Блиц)
(Фото: Раде Прелић / Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

горан

20.06.2016 15:21

Правно гледано, декларација је у ствари изјава која никога ни на ста обавезује. Сјетимо се колико је декларација Народна скупстина РС усвојила, а за које никада није ни покусано да буду проведене у дјело, тј. вриједе онолико колико вриједи папир на коме су написане а то то знаци нула

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

20.06.2016 15:35

За бољи квалитет односа треба јести меда и ораха, хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаков

20.06.2016 15:41

Декларацију у сваком случају треба поздравити, али од ње неће бити никакве вајде уколико на обје стране не постоји истинска воља и спремност да се оно што је написано не спроведе. Добросусједски доноси, јача економска и свака друга сарадња, не само да ће користити двјема земљама, већ и цијелом региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

20.06.2016 15:47

Зашто ја нисам шокирана??? хахахахахахахахаха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

20.06.2016 17:00

Када се у скупстини посланици не могу договорити. тј нема сагласности да се усвоји нека скупстинка одлука [одлука је правно овавезујици акт/докуменат], они усвоје декларацију у којој напису да це наставити да се труде око усвјања одлуке. Декларација никога ни на ста не обавезује [ њено прихватање не ствара никакве правне последице]

ОДГОВОРИТЕ