Potpisana Deklaracija o unapređenju odnosa

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović potpisali su danas u Subotici Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske.

Srbija 20.06.2016 | 17:05
Potpisana Deklaracija o unapređenju odnosa
Današnji susret dvoje državnika i ovaj dokument i u srpskoj i u hrvatskoj političkoj javnosti ocenjen je kao istorijski, te kao značajan korak ka smanjivanju tenzija između zvaničnog Beograda i Zagreba i iskorak u pravcu bolje saradnje i rešavanja otvorenih pitanja.



Vučić i Kitarović danas su se pre podne simbolično sreli na mostu na Dunavu u međugraničnoj zoni kod Erduta. Odatle su otišli u Dalj, u Hrvatskoj, a potom u Donji Tavankut, u Srbiji. Susret završavaju u Subotici gde su i potpisali Deklaraciju.

(Blic)
(Foto: Rade Prelić / Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

goran

20.06.2016 15:21

Pravno gledano, deklaracija je u stvari izjava koja nikoga ni na sta obavezuje. Sjetimo se koliko je deklaracija Narodna skupstina RS usvojila, a za koje nikada nije ni pokusano da budu provedene u djelo, tj. vrijede onoliko koliko vrijedi papir na kome su napisane a to to znaci nula

ODGOVORITE
Name

Bn

20.06.2016 15:35

Za bolji kvalitet odnosa treba jesti meda i oraha, hahahahaha

ODGOVORITE
Name

Jakov

20.06.2016 15:41

Deklaraciju u svakom slučaju treba pozdraviti, ali od nje neće biti nikakve vajde ukoliko na obje strane ne postoji istinska volja i spremnost da se ono što je napisano ne sprovede. Dobrosusjedski donosi, jača ekonomska i svaka druga saradnja, ne samo da će koristiti dvjema zemljama, već i cijelom regionu.

ODGOVORITE
Name

kiki

20.06.2016 15:47

Zašto ja nisam šokirana??? hahahahahahahahaha..

ODGOVORITE
Name

janko

20.06.2016 17:00

Kada se u skupstini poslanici ne mogu dogovoriti. tj nema saglasnosti da se usvoji neka skupstinka odluka [odluka je pravno ovavezujici akt/dokumenat], oni usvoje deklaraciju u kojoj napisu da ce nastaviti da se trude oko usvjanja odluke. Deklaracija nikoga ni na sta ne obavezuje [ njeno prihvatanje ne stvara nikakve pravne posledice]

ODGOVORITE