За почетак, Француска!

Александар Ђорђевић је поподне са изабраницима одлетео за Париз, на прву проверу у склопу припрема за олимпијске квалификације.

Кошарка 20.06.2016 | 22:45
За почетак, Француска!
Репрезентација Србије у уторак од 20.30 часова игра прву од три пријатељске утакмице пред квалификациони турнир за Олимпијске игре.

Противник је Француска, у чувеној дворани "Берси", која сада носи име по једном тамошњем ланцу хотела.

Александар Ђорђевић на пут је повео 14 играча, и то 12 са првобитног списка, са кога су "отпали" Марјановић и Милутинов, а до даљег нису на располагању Бјелица и Мачван, уз накнадно позване Бирчевића и Штимца.

У Паризу би за сениорску репрезентацију требало да дебитују Јокић, Загорац и Гудурић.

"Ово је велики изазов за свакога ко је такмичар, па тако и за мене. Није лако да човек за 12 сати промени неке тактичке замисли у односу на екипу коју је пред почетак припрема мислио да ће имати, али то су ствари на које не могу да утичем".

"Једноставно, нема другог решења него да се бавимо собом, овим играчима који су ту, њиховом формом, великом жељом, одговорношћу, професионалношћу и великим, великим осећајем поноса што играју за своју земљу. То је оно што тражимо, одатле треба да кренемо...", поручио је Ђорђевић након последњег тренинга у Комбанк арени.

Французи су почели припреме пет дана пре "орлова" и већ одиграли један пријатељски меч. Без Паркера, Батума и Де Колоа у Поу су победили Летонију - 89:72 (Моерман 17, 4ск, Дијао 13, 5ск, 9ас).

"Циљали смо да играмо са добрим и квалитетним противницима и мислим да смо са Француском и Грчком погодили. Сигурно је да нам прва утакмица долази врло рано. Французи су јако дуго заједно, тренутно су уигранији и овај меч ће нам послужити као добар тренинг и припрема за даље".

Ђорђевић је најавио да ће "дозирати" минутажу и да му је циљ да до почетка квалификација доведе физичку припрему играча на "завидан ниво".

Паралелно са радом на својој игри и форми, са различитих крајева света почињу да стижу снимци репрезентација са којима ћемо се од 4. до 9. јула борити за "визу" за Рио.

"Имаћемо добар скаутинг, на нама је да одрадимо ово остало".

"Орлови" се у Београд враћају у среду, у суботу ће узвратити гостопримство "триколорима", а наредног уторка стижу Грци.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар