Za početak, Francuska!

Aleksandar Đorđević je popodne sa izabranicima odleteo za Pariz, na prvu proveru u sklopu priprema za olimpijske kvalifikacije.

Košarka 20.06.2016 | 22:45
Za početak, Francuska!
Reprezentacija Srbije u utorak od 20.30 časova igra prvu od tri prijateljske utakmice pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Protivnik je Francuska, u čuvenoj dvorani "Bersi", koja sada nosi ime po jednom tamošnjem lancu hotela.

Aleksandar Đorđević na put je poveo 14 igrača, i to 12 sa prvobitnog spiska, sa koga su "otpali" Marjanović i Milutinov, a do daljeg nisu na raspolaganju Bjelica i Mačvan, uz naknadno pozvane Birčevića i Štimca.

U Parizu bi za seniorsku reprezentaciju trebalo da debituju Jokić, Zagorac i Gudurić.

"Ovo je veliki izazov za svakoga ko je takmičar, pa tako i za mene. Nije lako da čovek za 12 sati promeni neke taktičke zamisli u odnosu na ekipu koju je pred početak priprema mislio da će imati, ali to su stvari na koje ne mogu da utičem".

"Jednostavno, nema drugog rešenja nego da se bavimo sobom, ovim igračima koji su tu, njihovom formom, velikom željom, odgovornošću, profesionalnošću i velikim, velikim osećajem ponosa što igraju za svoju zemlju. To je ono što tražimo, odatle treba da krenemo...", poručio je Đorđević nakon poslednjeg treninga u Kombank areni.

Francuzi su počeli pripreme pet dana pre "orlova" i već odigrali jedan prijateljski meč. Bez Parkera, Batuma i De Koloa u Pou su pobedili Letoniju - 89:72 (Moerman 17, 4sk, Dijao 13, 5sk, 9as).

"Ciljali smo da igramo sa dobrim i kvalitetnim protivnicima i mislim da smo sa Francuskom i Grčkom pogodili. Sigurno je da nam prva utakmica dolazi vrlo rano. Francuzi su jako dugo zajedno, trenutno su uigraniji i ovaj meč će nam poslužiti kao dobar trening i priprema za dalje".

Đorđević je najavio da će "dozirati" minutažu i da mu je cilj da do početka kvalifikacija dovede fizičku pripremu igrača na "zavidan nivo".

Paralelno sa radom na svojoj igri i formi, sa različitih krajeva sveta počinju da stižu snimci reprezentacija sa kojima ćemo se od 4. do 9. jula boriti za "vizu" za Rio.

"Imaćemo dobar skauting, na nama je da odradimo ovo ostalo".

"Orlovi" se u Beograd vraćaju u sredu, u subotu će uzvratiti gostoprimstvo "trikolorima", a narednog utorka stižu Grci.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar