"Шпановићева заслужила да носи заставу Србије на ОИ"!

Репрезентативка Србије у стрељаштву Ивана Максимовић Анђушић каже да је атлетичарка Ивана Шпановић заслужила да понесе заставу Србије на отварању ОИ у Рију.

Остали спортови 22.06.2016 | 18:15
"Шпановићева заслужила да носи заставу Србије на ОИ"!
"Када је кренула цела та прича, и мене су да кажем ’уплелили’ у све то. Између осталог, била сам предложена што је заиста велика част да поред таквих великих имена стојим’. Ако би ја требало некога да предложим, то би свакако била Ивана Шпановић јер Ђоковић је стварно учинио велики гест и мислим да сам на његовом месту, вероватно бих исто поступила. Заиста мислим да је Ивана то својим резултатима и залагањем, апсолутно заслужила", рекла је Максимовић Анђушић Тањугу.

Она је додала да не осећа притисак пред Рио и да очекује да надмаши свој најбољи резултат, после освајања сребрне медаље на прошлим Играма у Лондону.

"Притисак је присутан све време, али увек умем да кажем да притисак која ја сама себи постављам највећи. Од тога нема горе. Стварно очекујем да себе надмашим резултатски у Рију и то ми је за сада највећа мотивација и неки ствар која ме мало оптерећује. Сваког дана тренирам, напорно радим да успем да остварим свој циљ", истакла је српска стрељашица.

Према њеним речима, умор и негативна енергија престају чим се осети атмосфера у репрезентацији Србије.

"Имала сам прилике да будем и на Медитеранским играма и на Универзијади, где је слична атмосфера. Наравно, Олимпијске игре не могу да се пореде ни са једним другим такмичењем. Када имаш притисак и када ти је тешко, када додјеш тамо, видис цео тим, када сваки дан неко узима медаље, напросто добијеш још већу мотивацију и убаците у неки ’транс’ да једноставно будеш спреман да даш макскимум", рекала је Максимовић и додала да је невероватан осећај представљати земљу на великом такмичењу.

"Једноставно не видиш ништа друго осим успеха. Не знам чиме бих могла да упоредим то. Просто осећај је феноменалан и јединствен".

Она је означила сународницу Андреу Арсовић као једну од највећих конкуренткиња, иако сматра да свих 60 може до медаље.

"У мом спорту, поготово код жена, у овом тренутку све многу да буду прве. Конкуренција је доста јака и сваког дана можеш да очекујеш да нека ’развали+. Зависи какав је дан и каква је психичка припрема, уз наравно дозу среће. Могу да наведем нашу Андреу Арсовић као једну од већих конкурената јер је девојка вансеријска. Ту су још и Кинескиње и Немице, али свих 60 је конкурентно, али не гледам њих већ себе", закључила је Максимовић Анђушић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бранко

22.06.2016 22:58

Уз дузно постовање према Спановицки, мислим да заставу треба носити једна од сестара Дабовиц.

ОДГОВОРИТЕ