Рели - најава: Сордо спреман да запржи ВРЦ лонац!

Андреас Микелсен и Себастијан Ожије на тешким мукама у Пољској јер Дани Сордо спрема убитачан темпо за очување друге позиције коју држи са само једним бодом предности у генералном пласману.

Остали спортови 22.06.2016 | 17:15
Рели - најава: Сордо спреман да запржи ВРЦ лонац!
Иста мета, друго одстојање, такав је план Данија Сорда за престојећи рели у Пољској. Након Италије, и другог места на Сардинији он реално ка нижем циљу не би могао ни да стреми. Сорду би најслађе било када би у Пољској учврстио другу позицију и остварио пласман који ће Себастијану Ожијеу и Андреасу Микелсену запржити чорбу.

Шпанац овако размишља, јер сматра да га је 12 бодова са Сардиније и веома лежерна, да не кажемо ноншалантна вожња Хјундаијем „и 20“ за то недвосмислено квалификује. То ипак није успех који га у Пољску води на ревијални рели. Напротив, Андреас Микелсен му дува за врат јер има само један бод заостатка за Сордом који овог тренутка нема шта да бира. Или ће бити бољи од Микелсена и очувати зарађену позицију, или ће све отићи у ветар и могући крах сна о вицешанпионској ленти.

„Покушавам да дам све од себе, али да будем искрен, волео бих да остварим велике циљеве и пласирам се на највиша места. У Италији нисмо били у том темпу. Имали смо солидну брзину, па смо и задовољили жељу за освајањем бодова. Битно је бити доследан, и увек сконцентрисан“, каже Сордо и додаје да су му аспирације у Пољској још жешће него на Сардинији.

„Када сте добри у релију, онда сте у минусу са нешто лошијим стартним позицијама. Друго место је добро, чак одлично, али али у Пољској морамо да наставимо са добрим вожњама уколико желимо да задржимо ту позицију“, јасан је Сордо, чиме шаље јасну поруку Микелсенуи Ожијеу да му није тешко да наоштри ВРЦ копље и покуша да буде једнако константан као и фаворизовани противници.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар