40 камера за бољу безбједност у Требињу

У просторијама Градске управе у Требињу данас је потписан уговор о увођењу видеонадзора на подручју Требиња. 

Република Српска 20.06.2016 | 15:00
40 камера за бољу безбједност у Требињу
Према Вучуревићим ријечима, видео-надзор обухватиће најпрометније локације, најфреквентније саобраћајанице као и најважније установе а све у циљу повећања безбједности грађана и имовине.

- Уговором је прецизирано да ће у року од пола године бити израђена пројектна документација, након чега ће бити постављено 40 камера на подручју града. Град Требиње неће имати директних улагања у инсталирање система за видео надзор, већ ће само плаћати преплату за кориштење система, у мјесечном износу од 5.000 КМ, без ПДВ-а - казао је Вучуревић.

Ведран Смиљанић, представник фирме која ће обезбједити видео-надзор рекао је да је Требиње први град у Српској који ће на овакав начин имати ријешено ово питање.

- Пет камера бит ће постављено на улазима и излазима из града и те камере ће имати инсталиран софтвер за аутоматско препознавање регистарских ознака и бројање аутомобила. Осталих 35 камера бит ће постављено на подручју града, у зависности од тога на који начин ће бити сачињен главни пројекат изградње видео-надзора у Требињу - појаснио је Смиљанић.

Коментари / 0

Оставите коментар