40 kamera za bolju bezbjednost u Trebinju

U prostorijama Gradske uprave u Trebinju danas je potpisan ugovor o uvođenju videonadzora na području Trebinja. 

Republika Srpska 20.06.2016 | 15:00
40 kamera za bolju bezbjednost u Trebinju
Prema Vučurevićim riječima, video-nadzor obuhvatiće najprometnije lokacije, najfrekventnije saobraćajanice kao i najvažnije ustanove a sve u cilju povećanja bezbjednosti građana i imovine.

- Ugovorom je precizirano da će u roku od pola godine biti izrađena projektna dokumentacija, nakon čega će biti postavljeno 40 kamera na području grada. Grad Trebinje neće imati direktnih ulaganja u instaliranje sistema za video nadzor, već će samo plaćati preplatu za korištenje sistema, u mjesečnom iznosu od 5.000 KM, bez PDV-a - kazao je Vučurević.

Vedran Smiljanić, predstavnik firme koja će obezbjediti video-nadzor rekao je da je Trebinje prvi grad u Srpskoj koji će na ovakav način imati riješeno ovo pitanje.

- Pet kamera bit će postavljeno na ulazima i izlazima iz grada i te kamere će imati instaliran softver za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka i brojanje automobila. Ostalih 35 kamera bit će postavljeno na području grada, u zavisnosti od toga na koji način će biti sačinjen glavni projekat izgradnje video-nadzora u Trebinju - pojasnio je Smiljanić.

Komentari / 0

Ostavite komentar