Најава: Судар ГП титана у Асену!

Најстарија Мото ГП писта спремна да угости Доктора и Лоренца који уз боју комбинезона немају ништа заједничко сем мржње и презира!

Остали спортови 22.06.2016 | 16:45
Најава: Судар ГП титана у Асену!
Две недеље је прошло, две дуге недеље, довољне да се охладе емоције из Каталоније и подгреје атмосфера за предстојећи Мото ГП викенд у Асену. Судар тројице најљућих ривала спреман је, а у Холандији нико неће погнути главу. Валентино Роси се вероватно појављује са новом шасијом, Хорхе Лоренцо ће нерадо следити тимског колегу али ће вероватно и он морати да се носи са Јамахом шасијом кројеном по Росијевим мерама. Све у свему биће то судар две Јамахе у јако лошим односима и једне Хонде којој јеДоктор лично опостио за све тешке речи са краја прошле сезоне. Реч је о Марку Маркезу који такође у Асен долази по победу!

Асен је јако битна трка у Мото ГП конкуренцији као једино преостало надметање које датира још од оснивања шампионата краљевске класе 1949. године. Стаза је брутална, уска и брза, па се очекује да ће у недељу бити веома тешко дати било какву прогнозу сем да нијансе могу да одлучују. Колико је све у Холандији класично мотоциклистички говори податак да је писта конструисана 1955. за потребе холандског ТТ шампионата. Додуше било је и реновирања, и то 1999. године, да би у зиму 2005. круг био смањен са више од 6 километара на 4,55 колика је његова данашња дужина.

Оно што је данас познато и битно као информација је да Доктору сјајно иде на новом раму мотоцикла. Он тврди да има бољи баланс, да му боље леже нови пнеуматици, али да неће пуно о томе да говори док не изађе на стазу у Асену. Лоренцо са друге стране упорно кука да ће му бити наметнута шасија какву не жели, па остаје да видимо каква ће пролазна времена тројице фаворита бити када изадју на прве незваничне тренинге и трку у недељу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар