Najava: Sudar GP titana u Asenu!

Najstarija Moto GP pista spremna da ugosti Doktora i Lorenca koji uz boju kombinezona nemaju ništa zajedničko sem mržnje i prezira!

Ostali sportovi 22.06.2016 | 16:45
Najava: Sudar GP titana u Asenu!
Dve nedelje je prošlo, dve duge nedelje, dovoljne da se ohlade emocije iz Katalonije i podgreje atmosfera za predstojeći Moto GP vikend u Asenu. Sudar trojice najljućih rivala spreman je, a u Holandiji niko neće pognuti glavu. Valentino Rosi se verovatno pojavljuje sa novom šasijom, Horhe Lorenco će nerado slediti timskog kolegu ali će verovatno i on morati da se nosi sa Jamahom šasijom krojenom po Rosijevim merama. Sve u svemu biće to sudar dve Jamahe u jako lošim odnosima i jedne Honde kojoj jeDoktor lično opostio za sve teške reči sa kraja prošle sezone. Reč je o Marku Markezu koji takođe u Asen dolazi po pobedu!

Asen je jako bitna trka u Moto GP konkurenciji kao jedino preostalo nadmetanje koje datira još od osnivanja šampionata kraljevske klase 1949. godine. Staza je brutalna, uska i brza, pa se očekuje da će u nedelju biti veoma teško dati bilo kakvu prognozu sem da nijanse mogu da odlučuju. Koliko je sve u Holandiji klasično motociklistički govori podatak da je pista konstruisana 1955. za potrebe holandskog TT šampionata. Doduše bilo je i renoviranja, i to 1999. godine, da bi u zimu 2005. krug bio smanjen sa više od 6 kilometara na 4,55 kolika je njegova današnja dužina.

Ono što je danas poznato i bitno kao informacija je da Doktoru sjajno ide na novom ramu motocikla. On tvrdi da ima bolji balans, da mu bolje leže novi pneumatici, ali da neće puno o tome da govori dok ne izađe na stazu u Asenu. Lorenco sa druge strane uporno kuka da će mu biti nametnuta šasija kakvu ne želi, pa ostaje da vidimo kakva će prolazna vremena trojice favorita biti kada izadju na prve nezvanične treninge i trku u nedelju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar