Нико више и не крије: Реал почео преговоре за Погбу!

Јуве желео да га прода прошлог лета у четири клуба! Мино Рајола и званично потврдио да два великана раде на трансферу који ће оборити све рекорде!

Фудбал 22.06.2016 | 20:30
Нико више и не крије: Реал почео преговоре за Погбу!
Дуго је ишао дим, а сада се коначно види и ватра која може да се разбукти и пожар на фудбалској пијаци. Мегатрансфер који може да поруши све рекорде је сада и званично на помолу. Мино Рајола је потврдио да су Реал Мадрид и Јувентус и званично започели преговоре око трансфера Пола Погбе у шпанску престоницу.

Слично као и када је пре 15 година уздрмао планету куповиним Зинедина Зидана из Јувентуса, Флорентино Перез сада жели да моћ докаже куповином Погбе. Једног од најбољих младих играча света. Дуго се шушкало о овом трансферу, оба клуба су одбијала да било шта потврде, али сада је Погбин менаџер Мино Рајола изашао у јавност са конкретним стварима.

„У почетној смо фази преговора. Пол Погба се диви Реал Мадрдиу и Зинедину Зидану што је јако битно за његову коначну одлуку. Као и то што га Зидан жели“, рекао је Рајола заМарку.

Готово је извесно да ће Француз постати најскупљи играч свих времена и да ће срушити рекорд Герета Бејла који је једини плаћен преко 100.000.000 евра. Не зна се тачна Погбина цена ни да ли ће неки играчи бити укључени у трансфер, али се може искључити опција о селидби Тонија Кроса у супротном смеру. Можда би Иско могао да буде део трансфера с обзиром да је код Зидана вишак, а да га Реал јури већ дуже време.

„Пустите то шта прича Кросов брат. Да ја водим Реал, одмах би продао Кроса. Погбина цена? 120.000.000 евра? 140.000.000 евра? Погба нема цену. Вреди онолико колико је клуб спреман да плати за њега“, каже Рајола.

Све што се дешава око клупског ангажмана и могућег трансфера у Реал Мадрида изгледа да утиче и на Погбу који на ЕП у Француској игра испод свог нивоа иако је играч од којег се највише очекивало.

„Погби су потребни мир и тишина. Превише се очекује од њега. Људи га пореде са Зиданом и Платинијем а он није тај тип играча. Није „десетка“ попут њих двојице и сви који мисле другачије су у заблуди. Погба ће бити звезда у наредних десетак година“, поручио је контроверзни менаџер.

До краја ЕП сигурно ништа неће бити готово, али Реал жели да припреми терен и да Погбупромовише одмах после првенства у Француској. Иако су из Јувентуса више пута поручивали да Погба није на продају, само су чекали овакво нешто. Јуве неће пропустити овакву прилику да заради огроман новац без обзира колико им је Погба важан. Довели су га без обештећења, продаће га за 100 и кусур милиона евра, Пјанић је већ стигао као алтернатива тако да Стара дама има спремљен план за живот без Погбе. 

"Прошле године је Јувентус договорио продају Погбе са четири различита клуба, али он није желео да иде. Стално сам у контакту са Реалом, Бајерном, Манчестер Ситијем, Манчестер Јунајтедом, Челсијем... Са Реалом имам сјајан однос у последње две године. Најважније нам је какав пројекат клуб нуди него. Важније од новца. Ако клуб нема прави пројекат, онда то не ваља"

То значи и да остали заинтересовану купци попут Барселоне или клубова из Манчестера могу да забораве на Погбу... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар