Niko više i ne krije: Real počeo pregovore za Pogbu!

Juve želeo da ga proda prošlog leta u četiri kluba! Mino Rajola i zvanično potvrdio da dva velikana rade na transferu koji će oboriti sve rekorde!

Fudbal 22.06.2016 | 20:30
Niko više i ne krije: Real počeo pregovore za Pogbu!
Dugo je išao dim, a sada se konačno vidi i vatra koja može da se razbukti i požar na fudbalskoj pijaci. Megatransfer koji može da poruši sve rekorde je sada i zvanično na pomolu. Mino Rajola je potvrdio da su Real Madrid i Juventus i zvanično započeli pregovore oko transfera Pola Pogbe u špansku prestonicu.

Slično kao i kada je pre 15 godina uzdrmao planetu kupovinim Zinedina Zidana iz Juventusa, Florentino Perez sada želi da moć dokaže kupovinom Pogbe. Jednog od najboljih mladih igrača sveta. Dugo se šuškalo o ovom transferu, oba kluba su odbijala da bilo šta potvrde, ali sada je Pogbin menadžer Mino Rajola izašao u javnost sa konkretnim stvarima.

„U početnoj smo fazi pregovora. Pol Pogba se divi Real Madrdiu i Zinedinu Zidanu što je jako bitno za njegovu konačnu odluku. Kao i to što ga Zidan želi“, rekao je Rajola zaMarku.

Gotovo je izvesno da će Francuz postati najskuplji igrač svih vremena i da će srušiti rekord Gereta Bejla koji je jedini plaćen preko 100.000.000 evra. Ne zna se tačna Pogbina cena ni da li će neki igrači biti uključeni u transfer, ali se može isključiti opcija o selidbi Tonija Krosa u suprotnom smeru. Možda bi Isko mogao da bude deo transfera s obzirom da je kod Zidana višak, a da ga Real juri već duže vreme.

„Pustite to šta priča Krosov brat. Da ja vodim Real, odmah bi prodao Krosa. Pogbina cena? 120.000.000 evra? 140.000.000 evra? Pogba nema cenu. Vredi onoliko koliko je klub spreman da plati za njega“, kaže Rajola.

Sve što se dešava oko klupskog angažmana i mogućeg transfera u Real Madrida izgleda da utiče i na Pogbu koji na EP u Francuskoj igra ispod svog nivoa iako je igrač od kojeg se najviše očekivalo.

„Pogbi su potrebni mir i tišina. Previše se očekuje od njega. Ljudi ga porede sa Zidanom i Platinijem a on nije taj tip igrača. Nije „desetka“ poput njih dvojice i svi koji misle drugačije su u zabludi. Pogba će biti zvezda u narednih desetak godina“, poručio je kontroverzni menadžer.

Do kraja EP sigurno ništa neće biti gotovo, ali Real želi da pripremi teren i da Pogbupromoviše odmah posle prvenstva u Francuskoj. Iako su iz Juventusa više puta poručivali da Pogba nije na prodaju, samo su čekali ovakvo nešto. Juve neće propustiti ovakvu priliku da zaradi ogroman novac bez obzira koliko im je Pogba važan. Doveli su ga bez obeštećenja, prodaće ga za 100 i kusur miliona evra, Pjanić je već stigao kao alternativa tako da Stara dama ima spremljen plan za život bez Pogbe. 

"Prošle godine je Juventus dogovorio prodaju Pogbe sa četiri različita kluba, ali on nije želeo da ide. Stalno sam u kontaktu sa Realom, Bajernom, Mančester Sitijem, Mančester Junajtedom, Čelsijem... Sa Realom imam sjajan odnos u poslednje dve godine. Najvažnije nam je kakav projekat klub nudi nego. Važnije od novca. Ako klub nema pravi projekat, onda to ne valja"

To znači i da ostali zainteresovanu kupci poput Barselone ili klubova iz Mančestera mogu da zaborave na Pogbu... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar