Радио Ф1 Баку, послије тишине јавља...!

Хамилтон и Алонсо љути због ућуткане комуникације у току трке! „Ово правило од самог почетка није имало превише смисла јер су нас натерали да возимо болиде који су компликовани, имају свемирску технологију, а забрањено нам је да користимо радио-везу“, јада се Фернандо Алосо.

Остали спортови 22.06.2016 | 16:15
Радио Ф1 Баку, послије тишине јавља...!
Све сами проблеми за асове! Само су Нико Розберг, Себастијан Фетел  и Серђо Переззадовољни. Луис Хамилтон се најпре грозно мучио да обузда ћудљиву Сребрну стрелу на трци, а онда је у маниру старог нервозног шампиона искочио као попарен из болида на крају трке и затражио пар објашњења од Тото Волфа, првог човека Мерцедесове екипе. Али Тото је тада славио, а за Хамилтонове примедбе на ућуткану радио-комуникацију у току трке није имао времена...

„Нисам знао због чега ми се све око рада мотора дешавало у трци. Постоји 16 различитих модова мотора, који се спроводе преко 20 позиција и како сам могао да знам какав је квар. На крају ништа нисам дирао, проблем се сам од себе решио. У финишу трке сам редуковао обртаје и растеретио рад мотора, јер сам био 14 секунди иза Переза на осам кругова до краја. Немам на располагању толико погонских јединица па морам да чувам и оно што ми је остало“, каже видно разочарани Хамилтон који додаје да је забрана радио комуникације са боксом тотално непримерена у ери модерних високотехнолошких болида Формуле 1.

Нешто попут актуелног светског шампиона говори Фернандо Алонсо, који је такође као иХамилтон остао збуњен у кокпиту болида који се није понашао како је желео, или бар онако како су му рекли да би требало да се понаша.

„Ово правило од самог почетка није имало превише смисла. Натерали су нас да возимо болиде који су компликовани, имају свемирску технологију, а забрањено нам је да добијамо било какве информације. Понекад је тешко разумети шта се догађа са болидом и шта је решење. Можда ћемо у будућности моћи да се посветимо решавању тог проблема, али ово сада стварно нема превише логике. Имали смо проблем са мењачем који је био све гори гори како је трка одмицала. Зато смо одлучили да се повучемо како не би ништа оштетили у мотору. Ипак, били смо ван бодова, тако да је ово одустајање мање болно“, тврди Фернандо Алонсокоји није могао да сакрије разочарање због неславног повлачења из битке у Бакуу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар