Radio F1 Baku, poslije tišine javlja...!

Hamilton i Alonso ljuti zbog ućutkane komunikacije u toku trke! „Ovo pravilo od samog početka nije imalo previše smisla jer su nas naterali da vozimo bolide koji su komplikovani, imaju svemirsku tehnologiju, a zabranjeno nam je da koristimo radio-vezu“, jada se Fernando Aloso.

Ostali sportovi 22.06.2016 | 16:15
Radio F1 Baku, poslije tišine javlja...!
Sve sami problemi za asove! Samo su Niko Rozberg, Sebastijan Fetel  i Serđo Perezzadovoljni. Luis Hamilton se najpre grozno mučio da obuzda ćudljivu Srebrnu strelu na trci, a onda je u maniru starog nervoznog šampiona iskočio kao poparen iz bolida na kraju trke i zatražio par objašnjenja od Toto Volfa, prvog čoveka Mercedesove ekipe. Ali Toto je tada slavio, a za Hamiltonove primedbe na ućutkanu radio-komunikaciju u toku trke nije imao vremena...

„Nisam znao zbog čega mi se sve oko rada motora dešavalo u trci. Postoji 16 različitih modova motora, koji se sprovode preko 20 pozicija i kako sam mogao da znam kakav je kvar. Na kraju ništa nisam dirao, problem se sam od sebe rešio. U finišu trke sam redukovao obrtaje i rasteretio rad motora, jer sam bio 14 sekundi iza Pereza na osam krugova do kraja. Nemam na raspolaganju toliko pogonskih jedinica pa moram da čuvam i ono što mi je ostalo“, kaže vidno razočarani Hamilton koji dodaje da je zabrana radio komunikacije sa boksom totalno neprimerena u eri modernih visokotehnoloških bolida Formule 1.

Nešto poput aktuelnog svetskog šampiona govori Fernando Alonso, koji je takođe kao iHamilton ostao zbunjen u kokpitu bolida koji se nije ponašao kako je želeo, ili bar onako kako su mu rekli da bi trebalo da se ponaša.

„Ovo pravilo od samog početka nije imalo previše smisla. Naterali su nas da vozimo bolide koji su komplikovani, imaju svemirsku tehnologiju, a zabranjeno nam je da dobijamo bilo kakve informacije. Ponekad je teško razumeti šta se događa sa bolidom i šta je rešenje. Možda ćemo u budućnosti moći da se posvetimo rešavanju tog problema, ali ovo sada stvarno nema previše logike. Imali smo problem sa menjačem koji je bio sve gori gori kako je trka odmicala. Zato smo odlučili da se povučemo kako ne bi ništa oštetili u motoru. Ipak, bili smo van bodova, tako da je ovo odustajanje manje bolno“, tvrdi Fernando Alonsokoji nije mogao da sakrije razočaranje zbog neslavnog povlačenja iz bitke u Bakuu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar