Калкулације: Како Албанци могу даље?!

Из три од пет група могу да се надају добрим вестима! Албанија навија за Италију, Белгију, Мађарску, Енглеску, Велс, мало за Турску и много за Немачку!

Фудбал 20.06.2016 | 21:30
Калкулације: Како Албанци могу даље?!
Они су урадили што је до њих и сада чекају расплет у осталим групама. Албанија је победом у последњем колу групе А елиминисала Румунију и задржала шансу о пласману у осмину финалу. Те шансе нису баш најбоље јер Албанија има три бода и негативну гол-разлику, али нису ни минималне.

Шта треба да се деси да Албанија као једна од четири трећепласиране репрезентације из група прође у осмину финала? Многи резултати морају да се поклопе и да Албанија не заврши као једна од две најгоре трећепласиране екипе које испадају.  

Албанци ће са посебном пажњом пратити расплет у последњем колу у групама Ц, Д и Е. Истина, могу да им се поклопе и резултати у преостале две групе (Б и Ф), али то је већ много теже.

Већ вечерас иде расплет у групи Б. Албанцима остаје нада да ће Енглеска да савлада Словачку са више од два гола разлике. То је услов свега. Одговарало би им и да Велс не изгуби од Русије. У том случају Албанија ће бити боља од трећепласиране Словачке због гол-разлике. Углавном, Албанци сутра навијају да Енглези макар са 3:0 победе Словачку и да Велс не изгуби. Или да Руси победе Велс са 3:0 или убедљивије. Дакле, није реално да трећепласирани тим из ове групе буде гори од Албаније.

У групи Ц је другачија ситуација. Немачка и Пољска су „99 одсто“ прошли, Украјина је испала. У игри за треће место је Северна Ирска која је тотални аутсајдер против Немачке. Албанија навија да Немци победе Северну Ирску са три или више голова разлике. У том случају, Албанија и Северна Ирска имају исти број бодова, али Албанци бољу гол-разлику и Ирци испадају. То је реалнији сценарио од оног из групе Б.

У групи Д су прошли Шпанци који последње коло играју са Хрватима којима је довољан бод, а можда ни он ако Чешка не победи Турску. Дакле, Чеси или Турци јуре треће место. Чесима победа гарантује да су испред Албаније на табели трећепласираних. Реми Чешке и Турске је најгори исход за оба тима јер сигурно завршавају иза Албанаца. Чак и ако Турска победи 1:0, Албанија је боља због гол разлике. Али ако Турци победе са два или више голова разлике, онда ће бити бољи од Албанаца због броја постигнутих голова. Ова група даје приличне шансе Албанцима. Остаје им да навијају за Турке, али не за убедљиву победу.

У групи Е је идеалан сценарио за Албанију да Ирска не победи Италију и да Шведска не победи Белгију. А то је и прилично реалан сценарио с обзиром на до сада приказано. Албанци  у теорији могу да буду бољи и од Белгије, али само ако Шведска декласира Црвене ђаволе са 4:0 или јаче. Овде Албанци имају чему да се надају.

На крају, ту је и група Ф. Најједноставнија. Албанцима у овој групи играм само победа Мађарске над Португалцима што и није баш реално с обзиром да су Мађари једном ногом у осмини финал, а да Португалци онда испадају. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар