Kalkulacije: Kako Albanci mogu dalje?!

Iz tri od pet grupa mogu da se nadaju dobrim vestima! Albanija navija za Italiju, Belgiju, Mađarsku, Englesku, Vels, malo za Tursku i mnogo za Nemačku!

Fudbal 20.06.2016 | 21:30
Kalkulacije: Kako Albanci mogu dalje?!
Oni su uradili što je do njih i sada čekaju rasplet u ostalim grupama. Albanija je pobedom u poslednjem kolu grupe A eliminisala Rumuniju i zadržala šansu o plasmanu u osminu finalu. Te šanse nisu baš najbolje jer Albanija ima tri boda i negativnu gol-razliku, ali nisu ni minimalne.

Šta treba da se desi da Albanija kao jedna od četiri trećeplasirane reprezentacije iz grupa prođe u osminu finala? Mnogi rezultati moraju da se poklope i da Albanija ne završi kao jedna od dve najgore trećeplasirane ekipe koje ispadaju.  

Albanci će sa posebnom pažnjom pratiti rasplet u poslednjem kolu u grupama C, D i E. Istina, mogu da im se poklope i rezultati u preostale dve grupe (B i F), ali to je već mnogo teže.

Već večeras ide rasplet u grupi B. Albancima ostaje nada da će Engleska da savlada Slovačku sa više od dva gola razlike. To je uslov svega. Odgovaralo bi im i da Vels ne izgubi od Rusije. U tom slučaju Albanija će biti bolja od trećeplasirane Slovačke zbog gol-razlike. Uglavnom, Albanci sutra navijaju da Englezi makar sa 3:0 pobede Slovačku i da Vels ne izgubi. Ili da Rusi pobede Vels sa 3:0 ili ubedljivije. Dakle, nije realno da trećeplasirani tim iz ove grupe bude gori od Albanije.

U grupi C je drugačija situacija. Nemačka i Poljska su „99 odsto“ prošli, Ukrajina je ispala. U igri za treće mesto je Severna Irska koja je totalni autsajder protiv Nemačke. Albanija navija da Nemci pobede Severnu Irsku sa tri ili više golova razlike. U tom slučaju, Albanija i Severna Irska imaju isti broj bodova, ali Albanci bolju gol-razliku i Irci ispadaju. To je realniji scenario od onog iz grupe B.

U grupi D su prošli Španci koji poslednje kolo igraju sa Hrvatima kojima je dovoljan bod, a možda ni on ako Češka ne pobedi Tursku. Dakle, Česi ili Turci jure treće mesto. Česima pobeda garantuje da su ispred Albanije na tabeli trećeplasiranih. Remi Češke i Turske je najgori ishod za oba tima jer sigurno završavaju iza Albanaca. Čak i ako Turska pobedi 1:0, Albanija je bolja zbog gol razlike. Ali ako Turci pobede sa dva ili više golova razlike, onda će biti bolji od Albanaca zbog broja postignutih golova. Ova grupa daje prilične šanse Albancima. Ostaje im da navijaju za Turke, ali ne za ubedljivu pobedu.

U grupi E je idealan scenario za Albaniju da Irska ne pobedi Italiju i da Švedska ne pobedi Belgiju. A to je i prilično realan scenario s obzirom na do sada prikazano. Albanci  u teoriji mogu da budu bolji i od Belgije, ali samo ako Švedska deklasira Crvene đavole sa 4:0 ili jače. Ovde Albanci imaju čemu da se nadaju.

Na kraju, tu je i grupa F. Najjednostavnija. Albancima u ovoj grupi igram samo pobeda Mađarske nad Portugalcima što i nije baš realno s obzirom da su Mađari jednom nogom u osmini final, a da Portugalci onda ispadaju. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar