ЕУРО - Чекајући да Роналдо ''отвори тубу кечапа''...!

То ти је фудбал, пријатељу мој! Ас Реала је у Француској упутио више шутева него целе екипе Италије, Велса, Аустрије, Турске... Али гола још нема...

Фудбал 20.06.2016 | 20:30
ЕУРО - Чекајући да Роналдо ''отвори тубу кечапа''...!
Велс то очекује од Герета Бејла. И он је испоручио. Као и Марек Хамшик у Словачкој. АлиКристијану Роналду се не да. И те приче о мањку квалитета у репрезентацији Португале - које и стоје кад је преко пута њих рецимо Немачка - све се теже примају у јавности. Није баш да Бејл и Хамшик поред себе имају саиграче пред којима стрепи Европа.

Турнир још није завршен, али многи већ сада највећи проблем Португалије виде баш уРоналду, иако се чини да игра и није толико лоша колико резултати. Угледни Екип се не обазире,Роналдову игру против Аустрије оценио је тројком. Примера ради, Вилијам Карваљо и голман Аустрије Роберт Алмер, најбоље оцењени играчи, добили су "седмице".

Критике су очекиване. Што си већи - то су жешће. А Роналдо је несумњиво међу највећима. Али је већ и 31-годишњак. Тело Аполона лепо изгледа на рекламним паноима, али чињеница је да ас мадридског Реала више није у цвету младости. И он је тога свестан. Некада се много више нудио саиграчима. Сада се чува за прави тренутак. Логично. Само... Баш га неће.

"Нико не промашује као ми", писало је на насловној страни А Боле уз фотографијуРоналдовог непрецизног шута са беле тачке у финишу ремија са Аустријом. Не би уредници тог дневника погрешили ни да су написали: "Нико не промашује као Роналдо". У Фанцуској је већ 20 пута шутирао ка противничком голу. Више него целе екипе Италије (19), Велса (18), Аустрије и Турске (по 17), Албаније (16), Северне Ирске (15), Чешке (14), Исланда (12) и Шведске (11). Гол га једноставно неће.

"То ти је фудбал, пријатељу мој", слегао је раменима Роналдо одговарајући на питање новинара мадридске Марке пре но што је подсетио на његову стару метафору о головима и кечапу.

Била је то 2010. године, Португалија се спремала за Мундијал, Роналдо је у Јужну Африку стигао као играч који на репрезентативном нивоу није погодио пуних 16 месеци. Није био забринут.

"Голови су као кечап. Некад дуго чекаш, али кад крене (из тубе) онда га има на све стране".

Португалци це надају да ће почети да цуре у наредних 90 минута...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар