EURO - Čekajući da Ronaldo ''otvori tubu kečapa''...!

To ti je fudbal, prijatelju moj! As Reala je u Francuskoj uputio više šuteva nego cele ekipe Italije, Velsa, Austrije, Turske... Ali gola još nema...

Fudbal 20.06.2016 | 20:30
EURO - Čekajući da Ronaldo ''otvori tubu kečapa''...!
Vels to očekuje od Gereta Bejla. I on je isporučio. Kao i Marek Hamšik u Slovačkoj. AliKristijanu Ronaldu se ne da. I te priče o manjku kvaliteta u reprezentaciji Portugale - koje i stoje kad je preko puta njih recimo Nemačka - sve se teže primaju u javnosti. Nije baš da Bejl i Hamšik pored sebe imaju saigrače pred kojima strepi Evropa.

Turnir još nije završen, ali mnogi već sada najveći problem Portugalije vide baš uRonaldu, iako se čini da igra i nije toliko loša koliko rezultati. Ugledni Ekip se ne obazire,Ronaldovu igru protiv Austrije ocenio je trojkom. Primera radi, Vilijam Karvaljo i golman Austrije Robert Almer, najbolje ocenjeni igrači, dobili su "sedmice".

Kritike su očekivane. Što si veći - to su žešće. A Ronaldo je nesumnjivo među najvećima. Ali je već i 31-godišnjak. Telo Apolona lepo izgleda na reklamnim panoima, ali činjenica je da as madridskog Reala više nije u cvetu mladosti. I on je toga svestan. Nekada se mnogo više nudio saigračima. Sada se čuva za pravi trenutak. Logično. Samo... Baš ga neće.

"Niko ne promašuje kao mi", pisalo je na naslovnoj strani A Bole uz fotografijuRonaldovog nepreciznog šuta sa bele tačke u finišu remija sa Austrijom. Ne bi urednici tog dnevnika pogrešili ni da su napisali: "Niko ne promašuje kao Ronaldo". U Fancuskoj je već 20 puta šutirao ka protivničkom golu. Više nego cele ekipe Italije (19), Velsa (18), Austrije i Turske (po 17), Albanije (16), Severne Irske (15), Češke (14), Islanda (12) i Švedske (11). Gol ga jednostavno neće.

"To ti je fudbal, prijatelju moj", slegao je ramenima Ronaldo odgovarajući na pitanje novinara madridske Marke pre no što je podsetio na njegovu staru metaforu o golovima i kečapu.

Bila je to 2010. godine, Portugalija se spremala za Mundijal, Ronaldo je u Južnu Afriku stigao kao igrač koji na reprezentativnom nivou nije pogodio punih 16 meseci. Nije bio zabrinut.

"Golovi su kao kečap. Nekad dugo čekaš, ali kad krene (iz tube) onda ga ima na sve strane".

Portugalci ce nadaju da će početi da cure u narednih 90 minuta...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar