Претучени притвореник молио за премјештај?

Душан Томић, адвокат који брани Милоша Митровић, осумиченог за наводну крађу у Бијељини, зашто га је иначе, ослободило петочлано судско веће Врховног суда Шведске, посетио је свог клијента, а у посети му је, како нам је рекао, био и Аид Ханушић, нови председник Основног суда у Бијељини.

Република Српска 20.06.2016 | 13:33
Претучени притвореник молио за премјештај?
У ноћи између суботе и недеље, подсећа Томић, Митровић је премлаћен и ћелији Окружног затвора у Бијељини. Прво су, како истиче, "преко њега бацили бели чаршав, а онда је бесомучно ударан".

"Био је обливен кервљу, једно око му је затворено, изгледа ужасно, мада је у притвору сасвим невин", каже Томић.

Он је у соби за тројицом убица, од којих га је један премлатио "на мртво име".

"Тај кабадахија је, у међувремену, пребачен из ћелије, али је, после "јунаштва" над мојим клијентом постао нека врста хероја у затвору, што је тужно и жалосно. Видео сам кабадахију како се шетка затвором опуштено", истиче Томић.

Он напомиње да је његов клијент, "у више наврата молио да буде пребачен у другу ћелију, али да његов вапај нико није желео да чује".

"Криминалне дружине из Бијељине, које имају везе на местима где не би смели да имају, плаше се првог изласка на суд Милоша Митровића, јер претопстављају да ће раксринкати оне који су њему покушали да подвале крађу кола у граду, у време када је био у Шведској", истиче Томић.

"Злогласно је, у најмњу руку, што су неки кругови у недељу демантовали да је Митровић претучен. Њему покуашвају да суде за једно исто дело два пута, мада га је шведски суд за то процесуирао. Та фарса и ово што му се, сада, ради не служи на част БХ правосуђу пред европским колегама и институцијама", закључио је Томић.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар