Pretučeni pritvorenik molio za premještaj?

Dušan Tomić, advokat koji brani Miloša Mitrović, osumičenog za navodnu krađu u Bijeljini, zašto ga je inače, oslobodilo petočlano sudsko veće Vrhovnog suda Švedske, posetio je svog klijenta, a u poseti mu je, kako nam je rekao, bio i Aid Hanušić, novi predsednik Osnovnog suda u Bijeljini.

Republika Srpska 20.06.2016 | 13:33
Pretučeni pritvorenik molio za premještaj?
U noći između subote i nedelje, podseća Tomić, Mitrović je premlaćen i ćeliji Okružnog zatvora u Bijeljini. Prvo su, kako ističe, "preko njega bacili beli čaršav, a onda je besomučno udaran".

"Bio je obliven kervlju, jedno oko mu je zatvoreno, izgleda užasno, mada je u pritvoru sasvim nevin", kaže Tomić.

On je u sobi za trojicom ubica, od kojih ga je jedan premlatio "na mrtvo ime".

"Taj kabadahija je, u međuvremenu, prebačen iz ćelije, ali je, posle "junaštva" nad mojim klijentom postao neka vrsta heroja u zatvoru, što je tužno i žalosno. Video sam kabadahiju kako se šetka zatvorom opušteno", ističe Tomić.

On napominje da je njegov klijent, "u više navrata molio da bude prebačen u drugu ćeliju, ali da njegov vapaj niko nije želeo da čuje".

"Kriminalne družine iz Bijeljine, koje imaju veze na mestima gde ne bi smeli da imaju, plaše se prvog izlaska na sud Miloša Mitrovića, jer pretopstavljaju da će raksrinkati one koji su njemu pokušali da podvale krađu kola u gradu, u vreme kada je bio u Švedskoj", ističe Tomić.

"Zloglasno je, u najmnju ruku, što su neki krugovi u nedelju demantovali da je Mitrović pretučen. Njemu pokuašvaju da sude za jedno isto delo dva puta, mada ga je švedski sud za to procesuirao. Ta farsa i ovo što mu se, sada, radi ne služi na čast BH pravosuđu pred evropskim kolegama i institucijama", zaključio je Tomić.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar