Скупштина Српске сутра о попису становништва

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра у Бањалуци на посебној сједници Информацију о реализацији активности на попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2013. године, одлучио је скупштински Колегијум.

Република Српска 20.06.2016 | 12:24
Скупштина Српске сутра о попису становништва
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је 17. посебна сједница Народе скупштине заказана на захтјев посланичких клубова СНСД-а, ДНС-а, СП и СДС-К.

Он је рекао да све странке из Републике Српске подржавају овај захтјев, али да због неких процедуралних пропуста нису успјеле да усагласе потписивање захтјева, истичући да су све странке са сједиштем у Српској практично предлагачи.

Чубриловић је након сједнице скупштинског Колегијума рекао новинарима да је почетак посебне сједнице заказан за 10.00 сати.

Он је навео да ће по окончању посебне сједнице бити настављена 12. редовна сједница, а по њеном окончању биће одржана и 13. редовна сједница Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске потврдио је да ће 12. редовна сједница бити настављена расправом о продаји преосталог дијела капитала у Рудницима жељезне руде "Љубија".

Чубриловић, који је и потпредсједник ДНС-а, рекао да ће та странка вечерас донијети коначну одлуку да ли ће подржати приједлог о продаји преосталог дијела државног капитала у овом руднику.

Он је прецизирао да је за 18.00 сати у Бањалуци заказан састанак лидера ДНС-а Марка Павића са посланичким клубом ове странке у Народној скупштини Српске и потпредсједницима странке на којем ће бити разматрано ово питање.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боле

20.06.2016 10:55

Да је попис услов ММФ-а за нову своту, признали би сте ви одмах тај исти попис а да никог ни непитате! Доста висе бацања прасине у оци, признајте тај попис па да идемо даље! Све у свему, непије вам воде то сто цете ви објавити "свој" попис, када неце бити признат! Задиркујемо звјер!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

20.06.2016 11:53

Шта има политика односно скупштина са пописом ??? Ако је одлука о објављивању донијета мимо закона ,,пресавити табак и на суд Ако је донесена као што Јукић тврди у складу са важећим законом онда тражити измјену истог Само ни то не пије воде јер се не може тражити ретроактивна примјена истог.

ОДГОВОРИТЕ