Skupština Srpske sutra o popisu stanovništva

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra u Banjaluci na posebnoj sjednici Informaciju o realizaciji aktivnosti na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, odlučio je skupštinski Kolegijum.

Republika Srpska 20.06.2016 | 12:24
Skupština Srpske sutra o popisu stanovništva
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je 17. posebna sjednica Narode skupštine zakazana na zahtjev poslaničkih klubova SNSD-a, DNS-a, SP i SDS-K.

On je rekao da sve stranke iz Republike Srpske podržavaju ovaj zahtjev, ali da zbog nekih proceduralnih propusta nisu uspjele da usaglase potpisivanje zahtjeva, ističući da su sve stranke sa sjedištem u Srpskoj praktično predlagači.

Čubrilović je nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma rekao novinarima da je početak posebne sjednice zakazan za 10.00 sati.

On je naveo da će po okončanju posebne sjednice biti nastavljena 12. redovna sjednica, a po njenom okončanju biće održana i 13. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske potvrdio je da će 12. redovna sjednica biti nastavljena raspravom o prodaji preostalog dijela kapitala u Rudnicima željezne rude "Ljubija".

Čubrilović, koji je i potpredsjednik DNS-a, rekao da će ta stranka večeras donijeti konačnu odluku da li će podržati prijedlog o prodaji preostalog dijela državnog kapitala u ovom rudniku.

On je precizirao da je za 18.00 sati u Banjaluci zakazan sastanak lidera DNS-a Marka Pavića sa poslaničkim klubom ove stranke u Narodnoj skupštini Srpske i potpredsjednicima stranke na kojem će biti razmatrano ovo pitanje.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bole

20.06.2016 10:55

Da je popis uslov MMF-a za novu svotu, priznali bi ste vi odmah taj isti popis a da nikog ni nepitate! Dosta vise bacanja prasine u oci, priznajte taj popis pa da idemo dalje! Sve u svemu, nepije vam vode to sto cete vi objaviti "svoj" popis, kada nece biti priznat! Zadirkujemo zvjer!!!

ODGOVORITE
Name

cober

20.06.2016 11:53

Šta ima politika odnosno skupština sa popisom ??? Ako je odluka o objavljivanju donijeta mimo zakona ,,presaviti tabak i na sud Ako je donesena kao što Jukić tvrdi u skladu sa važećim zakonom onda tražiti izmjenu istog Samo ni to ne pije vode jer se ne može tražiti retroaktivna primjena istog.

ODGOVORITE