Годину дана од свјетског врха! Гдје су данас златни "Орлићи" са Новог Зеланда...?

Годину дана је прошло од како је омладинска репрезентација Србије, предвођена Вељком Пауновићем, освојила златну медаљу на Светском првенству на Новом Зеланду. И док је овај успех донео невероватну популарност нашим играчима на фудбалској пијаци, нису баш сви добро искористили тај моменат.

Фудбал 22.06.2016 | 19:30
Годину дана од свјетског врха! Гдје су данас златни "Орлићи" са Новог Зеланда...?
Тренер репрезентације Србије Вељко Пауновић, одбио је понуду ФСС-а након повратка са Новог Зеланда да буде координатор између омладинске и А селекције, па је тако преузео посао у Америци. Он је сада тренер Чикаго Фајер тима из истоименог града.

Капитен тима Предраг Рајковић има иза себе невероватну сезону. Он је био и капитен Црвене звезде са којом је и освојио титулу, да би потом прешао у Макаби Тел Авив, где је са Славишем Јокановићем играо Лигу Шампиона. Рајковић је уједно дебитовао и за А тим репрезентације. Филип Манојловић наступа за Бежанију, док је Вања Милинковић-Савић из Манчестер јунајтеда прешао у Лех.

Дефанзивна линија Немања Антонов, Милош Вељковић, Срђан Бабић и Вукашин Јовановић такође су одлучили да потраже срећу у иностранству. Антонов је тренутно у Швајцарској где игра за Грасхоперсе, али не проводи превише времена на терену, исто као и Срђан Бабић који наступа за други тим Реал Сосједада. Вукашин Јовановић је остварио трансфер из Црвене звезде у Зенит, где добија повремену минутажу на терену, док Милош Вељковић и даље чека шансу у Вердеру.

Везни ред репрезентације је дефинтивно остварио велике успехе након Светског првенства на Новом Зеланду. Њега су чинили Милан Гајић, Саша Здјелар, Немања Максимовић, Мијат Гаћиновић, Андрија Живковић, Марко Грујић и Сергеј Милинковић-Савић.

Максимовић и даље наступа за Астану, где је редован првотимац и ове године је поново био одлучујућ за свој тим у кључним тренуцима попут Лиге шампиона. Марко Грујић је наплатио добре игре у Звезди титулом и трансфером у Ливерпул од шест милиона евра, док је Милинковић-Савић првотимац у италијанском Лацију. Андрија Живковић је упркос свађи са управом Партизана и даље врло тражен на фудбалској пијаци и могуће је да ће се током трансфер рока преселити у Бенфику. Саша Здјелар и Милан Гајић добијају пристојну минутажу у Олимпијакосу, односно Бордоу, а шушка се да ће ускоро потражити и нови клуб.

Када је реч о нападачима, убитачни тандем "орлића" су чинили Иван Шапоњић и Станиша Мандић. И док је Шапоњић отишао зимус у Бенфику Б где ужива у пуном поверењу тренера, Мандић се одрекао државног грба и сада игра за репрезентацију Црне Горе, док у Чукаричком тражи шансу са клупе.

Извор: 24сата.рс

Коментари / 0

Оставите коментар