Godinu dana od svjetskog vrha! Gdje su danas zlatni "Orlići" sa Novog Zelanda...?

Godinu dana je prošlo od kako je omladinska reprezentacija Srbije, predvođena Veljkom Paunovićem, osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. I dok je ovaj uspeh doneo neverovatnu popularnost našim igračima na fudbalskoj pijaci, nisu baš svi dobro iskoristili taj momenat.

Fudbal 22.06.2016 | 19:30
Godinu dana od svjetskog vrha! Gdje su danas zlatni "Orlići" sa Novog Zelanda...?
Trener reprezentacije Srbije Veljko Paunović, odbio je ponudu FSS-a nakon povratka sa Novog Zelanda da bude koordinator između omladinske i A selekcije, pa je tako preuzeo posao u Americi. On je sada trener Čikago Fajer tima iz istoimenog grada.

Kapiten tima Predrag Rajković ima iza sebe neverovatnu sezonu. On je bio i kapiten Crvene zvezde sa kojom je i osvojio titulu, da bi potom prešao u Makabi Tel Aviv, gde je sa Slavišem Jokanovićem igrao Ligu Šampiona. Rajković je ujedno debitovao i za A tim reprezentacije. Filip Manojlović nastupa za Bežaniju, dok je Vanja Milinković-Savić iz Mančester junajteda prešao u Leh.

Defanzivna linija Nemanja Antonov, Miloš Veljković, Srđan Babić i Vukašin Jovanović takođe su odlučili da potraže sreću u inostranstvu. Antonov je trenutno u Švajcarskoj gde igra za Grashoperse, ali ne provodi previše vremena na terenu, isto kao i Srđan Babić koji nastupa za drugi tim Real Sosjedada. Vukašin Jovanović je ostvario transfer iz Crvene zvezde u Zenit, gde dobija povremenu minutažu na terenu, dok Miloš Veljković i dalje čeka šansu u Verderu.

Vezni red reprezentacije je defintivno ostvario velike uspehe nakon Svetskog prvenstva na Novom Zelandu. Njega su činili Milan Gajić, Saša Zdjelar, Nemanja Maksimović, Mijat Gaćinović, Andrija Živković, Marko Grujić i Sergej Milinković-Savić.

Maksimović i dalje nastupa za Astanu, gde je redovan prvotimac i ove godine je ponovo bio odlučujuć za svoj tim u ključnim trenucima poput Lige šampiona. Marko Grujić je naplatio dobre igre u Zvezdi titulom i transferom u Liverpul od šest miliona evra, dok je Milinković-Savić prvotimac u italijanskom Laciju. Andrija Živković je uprkos svađi sa upravom Partizana i dalje vrlo tražen na fudbalskoj pijaci i moguće je da će se tokom transfer roka preseliti u Benfiku. Saša Zdjelar i Milan Gajić dobijaju pristojnu minutažu u Olimpijakosu, odnosno Bordou, a šuška se da će uskoro potražiti i novi klub.

Kada je reč o napadačima, ubitačni tandem "orlića" su činili Ivan Šaponjić i Staniša Mandić. I dok je Šaponjić otišao zimus u Benfiku B gde uživa u punom poverenju trenera, Mandić se odrekao državnog grba i sada igra za reprezentaciju Crne Gore, dok u Čukaričkom traži šansu sa klupe.

Izvor: 24sata.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar