Ђорђевић о Мачвану: "Крив" сам! Да није одмарао...

Селектор је у Комбанк арени разговарао са новинарима о стању повређених крилних центара.

Кошарка 20.06.2016 | 21:15
Ђорђевић о Мачвану: "Крив" сам! Да није одмарао...
Дан пред одлазак у Француску, на кратко "гостовање" и меч са "триколорима" у склопу припрема за олимпијске квалификације, селектор "орлова" Александар Ђорђевић отворио је тренинг репрезентације за јавност.

Коментаришући најактуелније моменте, Ђорђевић је разговор са новинарима очекивано почео од повреде Милана Мачвана, који због сломљеног прста на нози неће моћи да се припрема за предстојећи турнир у Комбанк арени.

"Сломио је прст, ударио у шток од врата и то је новост од задњег виђења. Вероватно сте упознати са тим. Стављен му је гипс и 15-ак дана ће носити чизму, а после ћемо видети. Кад се вратимо из Француске укључићемо га, да видимо шта може. Моја је грешка што сам му дао два дана одмора. Требало је да иде одмах на тренинг после финала и не би било повреде... (смех) Шалим се, наравно. Јако нам је тешко, увек је тако кад дође до повреда. Виша сила", рекао је селектор.

На причу о повреди једног крилног центра, сама се надовезала прича и о проблему са још једном, стартном "четворком" - Немањом Бјелицом, који је тренутно у Минесоти, на опоравку од запаљења нерва у нози.

"Бјелица има преглед у понедељак, па ћемо знати кад ће доћи. Не верујем да ће се прикључити у овим припремама, али његов опоравак иде у добром правцу. Чује се са свима, свакодневно зове момке, нас. Једва чека да дође".

С обзиром на проблеме са отказима и повредама, често је претходних дана спекулисано да би Ђорђевић могао да позове још некога са ширег списка од 24 имена.

Међутим, додатних позива по свему судећи неће бити.

"Не знам зашто вам је то јако битно и интересантно да причамо о томе. И на последњем виђењу сам исто рекао: Циљ је да се пласирамо на Олимпијске игре у Рију, са играчима које имамо на располагању. Циљ је да уђемо у форму, да дођемо до завидне игре и да победимо противнике на путу ка пласману на Игре. Тачка. Не размишљам ни о чему другом. Ко сме да унапред каже да ће квалификације бити готове тако што ће се Србија пласирати?"

Упитан чиме је задовољан у раду са "орловима", Ђорђевић је истакао неколико момената:

"Задовољан сам феноменалним односом момака и мојих сарадника. Имају жељу, озбиљност да се боре сви заједно за боје своје земље. Ти момци имају велико срце и тиме сам најзадовољнији. Добар рад, добра концентрација... Брзо смо ушли у позиве које имамо у репрезентацији и то смо и хтели, да их избацимо из клупских аутоматизама".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар