Đorđević o Mačvanu: "Kriv" sam! Da nije odmarao...

Selektor je u Kombank areni razgovarao sa novinarima o stanju povređenih krilnih centara.

Košarka 20.06.2016 | 21:15
Đorđević o Mačvanu: "Kriv" sam! Da nije odmarao...
Dan pred odlazak u Francusku, na kratko "gostovanje" i meč sa "trikolorima" u sklopu priprema za olimpijske kvalifikacije, selektor "orlova" Aleksandar Đorđević otvorio je trening reprezentacije za javnost.

Komentarišući najaktuelnije momente, Đorđević je razgovor sa novinarima očekivano počeo od povrede Milana Mačvana, koji zbog slomljenog prsta na nozi neće moći da se priprema za predstojeći turnir u Kombank areni.

"Slomio je prst, udario u štok od vrata i to je novost od zadnjeg viđenja. Verovatno ste upoznati sa tim. Stavljen mu je gips i 15-ak dana će nositi čizmu, a posle ćemo videti. Kad se vratimo iz Francuske uključićemo ga, da vidimo šta može. Moja je greška što sam mu dao dva dana odmora. Trebalo je da ide odmah na trening posle finala i ne bi bilo povrede... (smeh) Šalim se, naravno. Jako nam je teško, uvek je tako kad dođe do povreda. Viša sila", rekao je selektor.

Na priču o povredi jednog krilnog centra, sama se nadovezala priča i o problemu sa još jednom, startnom "četvorkom" - Nemanjom Bjelicom, koji je trenutno u Minesoti, na oporavku od zapaljenja nerva u nozi.

"Bjelica ima pregled u ponedeljak, pa ćemo znati kad će doći. Ne verujem da će se priključiti u ovim pripremama, ali njegov oporavak ide u dobrom pravcu. Čuje se sa svima, svakodnevno zove momke, nas. Jedva čeka da dođe".

S obzirom na probleme sa otkazima i povredama, često je prethodnih dana spekulisano da bi Đorđević mogao da pozove još nekoga sa šireg spiska od 24 imena.

Međutim, dodatnih poziva po svemu sudeći neće biti.

"Ne znam zašto vam je to jako bitno i interesantno da pričamo o tome. I na poslednjem viđenju sam isto rekao: Cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre u Riju, sa igračima koje imamo na raspolaganju. Cilj je da uđemo u formu, da dođemo do zavidne igre i da pobedimo protivnike na putu ka plasmanu na Igre. Tačka. Ne razmišljam ni o čemu drugom. Ko sme da unapred kaže da će kvalifikacije biti gotove tako što će se Srbija plasirati?"

Upitan čime je zadovoljan u radu sa "orlovima", Đorđević je istakao nekoliko momenata:

"Zadovoljan sam fenomenalnim odnosom momaka i mojih saradnika. Imaju želju, ozbiljnost da se bore svi zajedno za boje svoje zemlje. Ti momci imaju veliko srce i time sam najzadovoljniji. Dobar rad, dobra koncentracija... Brzo smo ušli u pozive koje imamo u reprezentaciji i to smo i hteli, da ih izbacimo iz klupskih automatizama".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar