Хамилтон: ФИА је направила Формулу 1 техничком!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон не зна шта му је правило проблеме током Велике награде Европе у Бакуу.

Остали спортови 20.06.2016 | 12:15
Хамилтон: ФИА је направила Формулу 1 техничком!
Актуелни шампион Ф1 је имао доста проблема током целог викенда, стартовао је тек као десети, а трку завршио на петој позицији.

Хамилтон је током трке имао занимљив разговор са људима из бокса, имао је проблема са подешавањима и питао их је шта може да притисне, али они нису смели да му одговоре да не би прекршили правила.

"Нисам имао појма шта није ваљало. Има 16 различитих положаја мотора а у сваком 20 различитих подешавања. Нисам имао појма, само сам губио напајање. Ништа нисам урадио, поправило се само од себе. Онда сам искључио мотор, имао сам 14 секунди заостатка на седам или осам кругова до краја, а десет секунди предности над возачима иза мене. Сачувао сам мотор како бих покушао да извучем више за наредне трке", рекао је Хамилтон.

Он је навео да не види корист од ограниченог броја информација које возачи могу да добију из бокса.

"Међународна аутомобилска федерација (ФИА) је направила Формулу 1 толико техничком, да имамо 100 или 200 различитих позиција прекидача и нема начина да знам у чему је проблем. Штета је што нисам могао да се тркам, желео сам да се тркам. Да сам могао да решим ситуацију око напајања, можда сам могао да учествујем у представи и можда ухватим водеће. То се није догодило и тако је", рекао је троструки светски шампион.

Функционер Мерцедеса Ники Лауда рекао је да су Розберг и Хамилтон имали исти проблем, али да је немачки возач успео брже да га реши.

"У овом случају било је речи о мотору и нисмо смели да им кажемо. Постоји забрана и сви на то морамо да се привикнемо. Били бисмо кажњени и нико није желео да ризикује. Луис није успео да извуче брзину из возила коју је Нико успео", рекао је Лауда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар