Hamilton: FIA je napravila Formulu 1 tehničkom!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ne zna šta mu je pravilo probleme tokom Velike nagrade Evrope u Bakuu.

Ostali sportovi 20.06.2016 | 12:15
Hamilton: FIA je napravila Formulu 1 tehničkom!
Aktuelni šampion F1 je imao dosta problema tokom celog vikenda, startovao je tek kao deseti, a trku završio na petoj poziciji.

Hamilton je tokom trke imao zanimljiv razgovor sa ljudima iz boksa, imao je problema sa podešavanjima i pitao ih je šta može da pritisne, ali oni nisu smeli da mu odgovore da ne bi prekršili pravila.

"Nisam imao pojma šta nije valjalo. Ima 16 različitih položaja motora a u svakom 20 različitih podešavanja. Nisam imao pojma, samo sam gubio napajanje. Ništa nisam uradio, popravilo se samo od sebe. Onda sam isključio motor, imao sam 14 sekundi zaostatka na sedam ili osam krugova do kraja, a deset sekundi prednosti nad vozačima iza mene. Sačuvao sam motor kako bih pokušao da izvučem više za naredne trke", rekao je Hamilton.

On je naveo da ne vidi korist od ograničenog broja informacija koje vozači mogu da dobiju iz boksa.

"Međunarodna automobilska federacija (FIA) je napravila Formulu 1 toliko tehničkom, da imamo 100 ili 200 različitih pozicija prekidača i nema načina da znam u čemu je problem. Šteta je što nisam mogao da se trkam, želeo sam da se trkam. Da sam mogao da rešim situaciju oko napajanja, možda sam mogao da učestvujem u predstavi i možda uhvatim vodeće. To se nije dogodilo i tako je", rekao je trostruki svetski šampion.

Funkcioner Mercedesa Niki Lauda rekao je da su Rozberg i Hamilton imali isti problem, ali da je nemački vozač uspeo brže da ga reši.

"U ovom slučaju bilo je reči o motoru i nismo smeli da im kažemo. Postoji zabrana i svi na to moramo da se priviknemo. Bili bismo kažnjeni i niko nije želeo da rizikuje. Luis nije uspeo da izvuče brzinu iz vozila koju je Niko uspeo", rekao je Lauda.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar