Почео Свеправославни Сабор на Криту

Лидери православних цркава окупили су се данас на грчком острву Крит, иако је руска црква отказала учешће на првом таквом сабору у више од хиљаду година.

Србија 19.06.2016 | 21:29
Почео Свеправославни Сабор на Криту
Васељенски патријарх Вартоломеј предводио је молитву црквених лидера, уочи првог дана историјског сабора који је припреман 55 година и који ће трајати до 27. јуна.

Од 14 православних цркава, четири су одбиле да учествују на сабору због неслагања око његовог дневног реда - Руска патријаршија, Бугарска црква, Грузијска црква и Антиохијска патријаршија, чије је седиште у Сирији.

Свети и Велики синод имао је за циљ да окупи све православне лидере по први пут од 787. године; и да унаприједи јединство цркава које имају више од 300 милиона вјерника широм свијета.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кики

19.06.2016 19:48

Православни СРБИ, нека Вам Бог помогне . СЛОБИ Милосевиц, Поцивај в миру Бозјем!!! Нека Ти је лака земљица."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гогиц г

19.06.2016 21:07

Молимо пијане .глупе ,да не дају коментаре.......

Name

Михаило Микиц

19.06.2016 20:16

Незнам колико пута СРБима треба да се понови да би они схватили да Сабор на Криту због оправданог одбијања да уцествују на Сабору 4 Православне помјесни цркве медју којим и највеца Руска Православне Црква која има висе Православни вјерника него све друге Православне цркве заједно НИЈЕ ЗБОГ ТОГА НИ "ВЕЛИКИ НИ СВЕПРАВОСЛАВНИ" НЕГО СЕ МОЛИТЕ БОГУ ДА САБОР НА КРИТУ НЕ ПОСТАНЕ ОСМИ ВАСЕЉЕНСКИ САБОР ЗА КОЈЕГ СУ СВЕТИ БОГООЦИ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ ДАВНО РЕКЛИ ДА ЦЕ ДА БУДЕ САБОР АНТИХРИСТА!

ОДГОВОРИТЕ