Počeo Svepravoslavni Sabor na Kritu

Lideri pravoslavnih crkava okupili su se danas na grčkom ostrvu Krit, iako je ruska crkva otkazala učešće na prvom takvom saboru u više od hiljadu godina.

Srbija 19.06.2016 | 21:29
Počeo Svepravoslavni Sabor na Kritu
Vaseljenski patrijarh Vartolomej predvodio je molitvu crkvenih lidera, uoči prvog dana istorijskog sabora koji je pripreman 55 godina i koji će trajati do 27. juna.

Od 14 pravoslavnih crkava, četiri su odbile da učestvuju na saboru zbog neslaganja oko njegovog dnevnog reda - Ruska patrijaršija, Bugarska crkva, Gruzijska crkva i Antiohijska patrijaršija, čije je sedište u Siriji.

Sveti i Veliki sinod imao je za cilj da okupi sve pravoslavne lidere po prvi put od 787. godine; i da unaprijedi jedinstvo crkava koje imaju više od 300 miliona vjernika širom svijeta.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kiki

19.06.2016 21:48

Pravoslavni SRBI, neka Vam Bog pomogne . SLOBI Milosevic, Pocivaj v miru Bozjem!!! Neka Ti je laka zemljica."

ODGOVORITE
Name

Gogic g

19.06.2016 23:07

Molimo pijane .glupe ,da ne daju komentare.......

Name

Mihailo Mikic

19.06.2016 22:16

Neznam koliko puta SRBima treba da se ponovi da bi oni shvatili da Sabor na Kritu zbog opravdanog odbijanja da ucestvuju na Saboru 4 Pravoslavne pomjesni crkve medju kojim i najveca Ruska Pravoslavne Crkva koja ima vise Pravoslavni vjernika nego sve druge Pravoslavne crkve zajedno NIJE ZBOG TOGA NI "VELIKI NI SVEPRAVOSLAVNI" NEGO SE MOLITE BOGU DA SABOR NA KRITU NE POSTANE OSMI VASELJENSKI SABOR ZA KOJEG SU SVETI BOGOOCI CRKVE HRISTOVE DAVNO REKLI DA CE DA BUDE SABOR ANTIHRISTA!

ODGOVORITE