Сјајан викенд Србије у Свјетској лиги!

Одбојкаши Србије победили су Пољску са 3:0 (25:20, 25:23, 25:23) у трећем мечу првог викенда Светске лиге у Калињинграду.

Остали спортови 19.06.2016 | 20:15
Сјајан викенд Србије у Свјетској лиги!
Изабраници Николе Грбића тако су са све три победе комплетирали сјајан викенд у Русији, претходно победивши екипе домаћина и селекције Бугарске такође без изгубљеног сета.

Наредног викенда Светска лига одржаће се у Београду, а у "хали Александар Николић" од петка до недеље гостоваће Бразил, Иран и Буагрска.

Најефикаснији у победничком тиму био је Александар Атанасијевић са 16 поена, Срећко Лисинац забележио је 14, а Урош Ковачевић 11. У пораженој екипи Давид Конарски уписао је 10 поена.

Србија заузима прву позицију на табели Групе И са 9 бодова, колико има и Бразил, с тим што је ова јужноамеричка селекција изгубила један сет од САД.

Меч са Пољском донео је сигурну и ангажовану игру изабраника Николе Грбића, који су рутински повели са 2:0, а онда успорили и дозволили Пољацима да се врате у меч. Ипак, квалитет и озбиљност у завршници трећег сета омогућили су Србији да турнир у Калињинграду заврши на најлепши могући начин.

Финални турнир одиграће се од 13 – 17. јула у Пољској, у Кракову. На Финалном турниру ће, поред Пољске, играти и још пет најуспешнијих селекција после три одиграна викенда, односно девет утакмица са јединствене табеле.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар