Sjajan vikend Srbije u Svjetskoj ligi!

Odbojkaši Srbije pobedili su Poljsku sa 3:0 (25:20, 25:23, 25:23) u trećem meču prvog vikenda Svetske lige u Kalinjingradu.

Ostali sportovi 19.06.2016 | 20:15
Sjajan vikend Srbije u Svjetskoj ligi!
Izabranici Nikole Grbića tako su sa sve tri pobede kompletirali sjajan vikend u Rusiji, prethodno pobedivši ekipe domaćina i selekcije Bugarske takođe bez izgubljenog seta.

Narednog vikenda Svetska liga održaće se u Beogradu, a u "hali Aleksandar Nikolić" od petka do nedelje gostovaće Brazil, Iran i Buagrska.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 16 poena, Srećko Lisinac zabeležio je 14, a Uroš Kovačević 11. U poraženoj ekipi David Konarski upisao je 10 poena.

Srbija zauzima prvu poziciju na tabeli Grupe I sa 9 bodova, koliko ima i Brazil, s tim što je ova južnoamerička selekcija izgubila jedan set od SAD.

Meč sa Poljskom doneo je sigurnu i angažovanu igru izabranika Nikole Grbića, koji su rutinski poveli sa 2:0, a onda usporili i dozvolili Poljacima da se vrate u meč. Ipak, kvalitet i ozbiljnost u završnici trećeg seta omogućili su Srbiji da turnir u Kalinjingradu završi na najlepši mogući način.

Finalni turnir odigraće se od 13 – 17. jula u Poljskoj, u Krakovu. Na Finalnom turniru će, pored Poljske, igrati i još pet najuspešnijih selekcija posle tri odigrana vikenda, odnosno devet utakmica sa jedinstvene tabele.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar