Квинс: Мари преокретом против Раонића до трофеја и рекорда!

Британац Енди Мари освојио је титулу на турниру у Квинсу победом над Милошем Раонићем у три сета 6:7, 6:4, 6:3.

Тенис 19.06.2016 | 18:45
Квинс: Мари преокретом против Раонића до трофеја и рекорда!
Мари је до 37. трофеја у каријери, а петог на овом турниру, стигао после два сата и 15 минута игре.

Ниједном тенисеру до сада није пошло за руком да пет пута подигне трофеј на овом турниру који је основан 1890. године.

Раонић је био бољи у првом делу меча, први сет добио је после тај брејка. Имао је Канађанин 3:0 у другом, али Енди је потом направио брејк, а то је, испоставило се, био и преломни тренутак на мечу. Заиграо је много боље и поравнао резултат.

У трећем сету одмах је стекао брејк предности који је чувао до самог краја. Две узастопне меч лопте спасао је Раонић у одлучујућем сету, али је из трећег покушаја сигуран био Британац.

Уочи Ролан Гароса освојио је Рим, па је у Паризу стигао до финала. Уочи Вимблдона, данас је освојио и Квинс, наговестивши велики домет и на предстојећем гренд слему.

Тријумфом у финалу над Милошем Раонићем (6:7, 6:4, 6:3), Енди Мари потврдио је одличну форму, исписавши у Лондону нову страницу историје Квинса.

Победивши Канађанина у три сета, Британац је постао рекордер у броју титула на том лондонском турниру. Сада их има пет у својој колекцији, а за собом је оставио Џона Мекинроа, Бориса Бекера, Лејтона Хјуита, Ендија Родика и Роја Емерсона са по четири.

Мари је тако први пут освојио овај турнир парне календарске године, с обзиром на то да је претходно подизао пехаре 2009, 2011, 2013. и 2015.

Тријумфом у финалу, Шкот се додатно сврстао међу фаворите Вимблдона, једног од два гренд слем турнира која је освајао. Његови навијачи са великим оптимизмом дочекаће 27. јун, уз жељу да њихов љубимац на трећем гренд слему у сезони понови успех из 2013, када га је и освојио.

Ђоковић је три пута играо на Квинсу, с обзиром на његов другачији начин припреме за Вимблдон. Последњи пут учествовао је 2010. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар