Kvins: Mari preokretom protiv Raonića do trofeja i rekorda!

Britanac Endi Mari osvojio je titulu na turniru u Kvinsu pobedom nad Milošem Raonićem u tri seta 6:7, 6:4, 6:3.

Tenis 19.06.2016 | 18:45
Kvins: Mari preokretom protiv Raonića do trofeja i rekorda!
Mari je do 37. trofeja u karijeri, a petog na ovom turniru, stigao posle dva sata i 15 minuta igre.

Nijednom teniseru do sada nije pošlo za rukom da pet puta podigne trofej na ovom turniru koji je osnovan 1890. godine.

Raonić je bio bolji u prvom delu meča, prvi set dobio je posle taj brejka. Imao je Kanađanin 3:0 u drugom, ali Endi je potom napravio brejk, a to je, ispostavilo se, bio i prelomni trenutak na meču. Zaigrao je mnogo bolje i poravnao rezultat.

U trećem setu odmah je stekao brejk prednosti koji je čuvao do samog kraja. Dve uzastopne meč lopte spasao je Raonić u odlučujućem setu, ali je iz trećeg pokušaja siguran bio Britanac.

Uoči Rolan Garosa osvojio je Rim, pa je u Parizu stigao do finala. Uoči Vimbldona, danas je osvojio i Kvins, nagovestivši veliki domet i na predstojećem grend slemu.

Trijumfom u finalu nad Milošem Raonićem (6:7, 6:4, 6:3), Endi Mari potvrdio je odličnu formu, ispisavši u Londonu novu stranicu istorije Kvinsa.

Pobedivši Kanađanina u tri seta, Britanac je postao rekorder u broju titula na tom londonskom turniru. Sada ih ima pet u svojoj kolekciji, a za sobom je ostavio Džona Mekinroa, Borisa Bekera, Lejtona Hjuita, Endija Rodika i Roja Emersona sa po četiri.

Mari je tako prvi put osvojio ovaj turnir parne kalendarske godine, s obzirom na to da je prethodno podizao pehare 2009, 2011, 2013. i 2015.

Trijumfom u finalu, Škot se dodatno svrstao među favorite Vimbldona, jednog od dva grend slem turnira koja je osvajao. Njegovi navijači sa velikim optimizmom dočekaće 27. jun, uz želju da njihov ljubimac na trećem grend slemu u sezoni ponovi uspeh iz 2013, kada ga je i osvojio.

Đoković je tri puta igrao na Kvinsu, s obzirom na njegov drugačiji način pripreme za Vimbldon. Poslednji put učestvovao je 2010. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar