Представници Срба на састанку

На састанак предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић и премијера Србије у техничком мандату Александра Вучића позвани су и лидери Срба у Хрватској.

Србија 19.06.2016 | 17:50
Представници Срба на састанку
Такође, позив је упућен и представницима српских институција са истока Хрватске, наводи се у саопштењу Жупанијског вијећа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније и Жупанијске организације Самосталне демократске српске странке (СДСС).

Уз лидере српских институција с истока Хрватске на састанку ће бити, како се наводи у саопштењу, "водећи представници Срба у Хрватској и Сабору Милорад Пуповац, предсједник Српскога народног већа (СНВ) и Миле Хорват саборски заступник СДСС-а из Барање".

У својству домаћина сусрета биће начелник Општине Ердут Југосав Весић, а на састанак су позвани предсједник Заједничког већа општина Вуковар Драган Црногорац, предсједник СДСС Војислав Станимировић, замјеник жупана Осјечко-барањске жупаније Јован Јелић, замјеник жупана Вуковарско-сремске жупаније Ђорђе Ћурчић, предсједник ВСНМ Вуковарско-сремске жупаније Светислав Микеревић, наводи се у саопштењу.

"Припремајући међудржавни сусрет највишега нивоа, државни протоколи и Републике Хрватске и Републике Србије цијенили су, позивањем наведених представника српских институција у Хрватској, њихов свеукупни вишегодишњи ангажман и допринос у интересу српске заједнице", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истовремено као неистинита оцјењује јучерашња изјава замјеника вуковарског градоначелника Срђана Милаковића о заступљености вуковарских Срба на састанку Грабар Китаровић и Вучића.

У саопштењу се Милаковић критикује као "самозвани гласноговорник Срба" и да користи овај важан сусрет како би "разарао институције српске заједнице у Хрватској".

Милаковић је јуче негодовао због избора оних који ће се у име српске заједнице састати са двоје државника, критикујући дио српске заједнице у Хрватској, за коју каже да је „подређена интересима политичке елите једне политичке странке" и да "маргинализује све оне који не припадају том одабраном кругу међу припадницима српске заједнице у Хрватској".

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар